Nära skjuter ingen hare…

Foto: Krister Andersson

Warberg spelade idag ännu en livsviktig match i kampen om nytt SSL-kontrakt. Gästande Dalen spelade om viktiga poäng för kamp om slutspel. Just vikten av poäng åt båda håll var det som präglade spelet stora delar av matchen, som var väldigt försiktig och avvaktande.

Just det avvaktande spelet var något som gynnade hemmalaget Warberg bäst, och framför allt Daniel Karlander. Han blev tremålsskytt ikväll och alla tre gånger högg han som en kobra från ingenstans. 1-0 ur dålig vinkel i powerplay, 2-1 på en halvkontring från centralt slott, och 4-2 på ett friläge när han norpade åt sig bollen i boxplay. Sista målet kom 18.32 in i andra perioden och gav, en på nytt högljudd hemmapublik, gott om hopp inför sista perioden.

En ledning som man haft många gånger på hemmaplan denna säsong, utan att lyckas knyta ihop säcken. Idag dröjde det till den trettonde spelminuten innan Dalen reducerade då Johan Eriksson gjorde sitt första mål för kvällen. Warberg försökte att försvara sin ledning medan Dalen klev högre upp i banan och satte hemmaförsvararna under press. En press som man lyckades med då Warbergs anfallsspel och tid med boll bara minskade och minskade. Ett par ströchanser vaskades fram men känslan var att det var Per Svedins storspel i målet som skulle rädda tre poäng åt laget. En taktik som sällan håller i innebandy då det räcker med en liten felstuds eller markeringsmiss bakom ryggen för att göra mål.

Gästande Dalen tog timeout med lite mer än två minuter kvar att spela, och tog ut sin målvakt i jakt på kvittering. Trettio sekunder senare var målet ett faktum, och det var återigen Johan Eriksson som stod rätt placerad precis framför målet och stötte in Patrik Rokkas inspel från en position bakom mål. 4-4 stod sig tiden ut och det efterföljande suddenspelet blev resultatlöst.

Warberg tog med all rätt ut sin målvakt för att jaga ett segermål men Dalen försvarade sina ytor med den äran. Närmst ett segermål var Daniel Gunnarsson som träffade ribbkrysset med ett rungande skott bara några meter utanför Måns Parsjö-Tegners målområde. En poäng åt vardera håll alltså, men med Warberg-ögon sett en besvikelse såklart. Laget hade ånyo en ledning i tredje perioden som man inte lyckades förvalta.

Nu förlorade bottenkollegorna Höllviken och Karlstad idag vilket gör att Warberg trots allt kröp ett steg närmre. Nästa match spelas mot just Karlstad, och det på bortaplan söndag den 29:e januari. Nya tag då!

Noterat från matchen:
– Per Svedin spelar för tillfället en strålande innebandy! Målvakten har radat upp stormatch efter stormatch på slutet.
– Robin Blåberg saknades i dagens laguppställning på grund av sjukdom.
– Daniel Karlander gjorde tre mål, och leder Warbergs interna poängliga på finfina 38 poäng (23+15).

Poängplockare Warberg:
Daniel Karlander 3+0
Anton Birgersson 1+0
Mattias Kongstad 0+1
Tom Ondrusek 0+1
Rikard Eriksson 0+1

wbgspelen17.jpg
wl-292x70.gif
sslplay.jpg

1985-klubben1.jpg
pantamera.jpg
pc-data1.jpg
coop-3.jpg
arvato.jpg
Varbergs Revisionsbyrå