Ny assisterande tränare för damerna!

Nyligen blev det klart att Mikael Nilsson tillträder som assisterande tränare för damerna under säsongen 17/18! Vi har ställt några frågor till Mikael för en snabb update om vem som ska ta över rollen som assisterande tränare bredvid Patric Löfborg.

Kul att du har valt att bli en del av vårt lag och vår förening! Berätta lite vad du har sysslat med inom sporten tidigare?
Som spelare har jag min bakgrund i Linköping och Vidingsjö MoIF men har sen jag flyttade till Örebro 2001 för det mesta spelat i Lillån IBK. Jag avslutade min spelarkarriär där förra säsongen med att gå upp Allsvenskan igen vilket kändes som ett bra avslut. Som tränare har jag varit assisterande i Lillån 2 säsonger och tränat ÖSKs damer under en av säsongerna i Elitserien. Jag har dessutom varit förbundskapten för örebro läns distriktslag både på pojk- och flicksidan och har i år jobbat som instruktör på NIU i Örebro.

Vad var det som lockade med just Warberg?
Många saker lockar med Warberg. För det första är det en förening med en fantastsik historia och det finns en innebandykultur i staden som känns väldigt spännande att få uppleva. Det är också något mycket intressant som är på gång på damsidan inom föreningen och det känns som en härlig möjlighet och utmaning att få vara med där. Sen känner jag Patric Löfborg väldigt väl och att få jobba tillsammans med honom är något som jag verkligen ser fram emot. Vi har pratat om att det vore fantastiskt att träna ett lag ihop och jag tror att vi kommer kunna komplettera varandra bra.

Vad har du för förväntningar på laget och säsongen?
Svårt att säga. I grunden handlar det ju om att komma ner och bidra till spelarnas och lagets utveckling och prestation. Men av det jag har sett i år (t.ex. mot Täby hemma) så finns det en fantastisk potential i gruppen. Och hade jag inte trott på att vi kan nå bra resultat med laget så hade jag aldrig kommit ner.

Tack för pratstunden och varmt välkommen till oss i Warberg IC!
Tack så mycket. Ser verkligen fram emot att flytta ner och få vara en del av föreningen!

wbgspelen17.jpg
wl-292x70.gif
sslplay.jpg

1985-klubben1.jpg
pantamera.jpg
pc-data1.jpg
coop-3.jpg
arvato.jpg
Varbergs Revisionsbyrå