Ny seger för damerna – femte raka

unnamed-3

Warberg slog tillbaka IBK Lund Elit med 5-3 på hemmaplan och utökade segersviten till fem raka segrar i årets seriespel.

Det var en match med ett Warberg som under de två första perioderna trummar på med mycket bollinnehav och rejält med chanser framför Lund Elits målvakt. Första perioden vinner man skottstatistiken med 12-3 och ett flertal måls ledning hade inte varit orättvis. Trots detta dröjer det till några sekunder innan periodvila som Jenny Dahl bryter igenom och skjuter in ledningsmålet. Andra perioden fortsätter med ett hemmalag som har övertaget och Camilla Halldén kan göra både Warbergs andra och tredje mål för dagen. I sista perioden får Lund Elit kontakt genom två snabba mål, får energi av målen och kastar in bollar från bakplan. Warberg tar dock tillbaka taktpinnen när Therese Arneson via köksvägen utökar ledningen till 4-2. Trots en ytterligare reducering stänger Johanna Johansson matchen definitivt med halvminuten kvar genom att göra avgörande 5-3, som också blir slutresultatet.

Tränare Andreas Wahman om matchen:

”Vi dominerar de första två perioderna och ska stänga matchen redan där. Trots att vi inte spelar på topp känns vi trygga i vårt spel och maler på med tre femmor. I sista blir det stundtals oroligt när Lund chansar och slänger in bollar, men skönt att vi kan reda ut det. Sett över hela matchen tycker jag vi vinner rättvist.”

Flera spelare utmärker sig idag. Josefin Sjögren är bra på backen, Camilla Halldén gör mål, Malin Arneson är stabil som center och Hanna Svensson är säker sista utpost. Dessvärre skadades Ebba Blomén med en misstänkt knäskada, men i nuläget vet vi inte mer om hennes skada.

Matchstatistik:

1-0 Jenny Dahl
2-0 Camilla Halldén (Maria Larson)
3-0 Camilla Halldén (Therese Arneson)
4-2 Therese Arneson (Josefin Sjögren)
5-3 Johanna Johansson (Jenny Dahl)

wbgspelen17.jpg
wl-292x70.gif
sslplay.jpg

1985-klubben1.jpg
pantamera.jpg
pc-data1.jpg
coop-3.jpg
arvato.jpg
Varbergs Revisionsbyrå