Per Svedin lägger masken på hyllan

Foto: Krister Andersson

En mångårig klubb och publikfavorit har tagit beslutet att säga hej då till innebandy. Målvakten Per Svedin har efter nio år i Warbergs tröja valt att föregående säsong blev hans sista på elitnivå. 29-åringen kom till Warberg 2008 från Granlo BK i Sundsvall, och har under hela sin karriär varit ett föredöme och en mycket uppskattad person i gruppen av såväl lagkamrater som ledning. Per står registrerad för totalt 291 matcher inkluderat Europacup och Ligacup i Warberg, och har på meritlistan två SM-silver (2009, 2011) och ett SM-brons (2010).

Tidigare lagkamrat och numera sportchef, Kimmo Eskelinen, kommenterar Per Svedins avsked:
– Det är alltid sorgligt när framgångsrika innebandykarriärer når sitt slut. Per är en fantastisk människa och målvakt som alltid gjort sitt jobb till 100%, oavsett han har varit backup eller den som vaktar målet. Hans målvaktsspel har gett oss chansen att vinna många matcher under åren, och han blev i mitt tycke också fullt rättvist vald till ”årets spelare” i herrlaget, framröstad av ledare och tränare.

Jag vill tacka Per och samtidigt önska honom och hans Sandra med två härliga döttrar stort lycka till i framtiden, och det känns riktigt bra att få behålla honom som mentor och backup till vår kommande målvaktsbesättning, avslutar Eskelinen.

Per Svedin själv på frågan om vad som ligger bakom beslutet:
– Det är egentligen flera saker som spelar in men den enskilt främsta orsaken är att det blir för svårt att få ihop livspusslet. Jag arbetar heltid utöver innebandyn och har två små döttrar och en sambo som förtjänar en mer närvarande och bidragande pappa. Tyvärr blir det ganska långa dagar med jobb och sedan träning, så när jag kommer hem på kvällen är det dags för barnen att sova. Nu vill jag satsa på dem till 100 %.

Har det varit ett tufft beslut att ta?
– Ja, både och. Vi har velat mycket fram och tillbaka. Jag tycker fortfarande att det är kul att spela matcher. Dessutom är man ju väldigt revanschsugen efter det tråkiga slutet på förra säsongen. Men som jag sagt innan tar det för mycket tid och då är det svårt att motivera sig att åka och träna när man egentligen behövs mer hemma. Sen har Warberg det väldigt gott ställt på målvaktspositionen. Jag tror att Tobias Jernsand kan bli hur bra som helst om han får rätt förtroende. Så av den anledningen känns det också som att tillfället är det rätta för mig att ta ett steg åt sidan.

Men du kommer att finnas med lite i bakgrunden, berätta!
– Ja jag kommer att vara med och hjälpa till kring målvakterna på något sätt. Just nu är det inte helt spikat hur det kommer se ut, men det ska bli roligt att få fortsätta vara delaktig i laget och föreningen.

Slutligen, vilket är ditt starkaste minne från tiden i Warberg?
– Oj, det var en svår fråga. Det finns några händelser som man minns mer än andra, bland annat debuten i SSL, finalerna osv. Men det starkaste intrycket är nog ändå ”Det blå tåget” och den stämning de skapade under finalerna i Globen och Malmö Arena. Det var en riktigt mäktig upplevelse och ett minne som fortfarande kan ge mig gåshud.

 

Warberg Innebandyclub säger tack och på återseende till Per Svedin!

Foto: Krister Andersson

 

wbgspelen17.jpg
wl-292x70.gif
sslplay.jpg

1985-klubben1.jpg
pantamera.jpg
pc-data1.jpg
coop-3.jpg
arvato.jpg
Varbergs Revisionsbyrå