Riktigt viktig seger mot Tyresö!

Foto: Krister Andersson

Tyresö Trollbäcken IBK – Warberg IC 4 – 9 (0-1, 1-5, 3-3)

Skott: 15 – 21
Målskyttar Warberg: Jenny Dahl 5, Andrea Envall 2, Maria Larsson, Johanna Johansson

Det var mycket som stod på spel när Warbergs damer tidigare idag mötte Tyresö Trollbäcken på bortaplan. En minst sagt viktig match som skulle ta det vinnande laget ett steg närmare SSL-kontraket för säsong 17/18. Efter 60 minuters spännande innebandy – och en laginsats värd att nämna flertalet gånger – stod Warberg klara som vinnare denna omgång!

Första perioden var ingen målrik sådan. Efter knappt sex spelade minuter gör Andrea Envall matchens första mål, på pass från Jenny Dahl, och Warberg tar ledningen som sedan håller i sig hela matchen. Båda lagen drabbas av varsin utvisning innan periodslutet, men det blir ingen utdelning för något av lagen. Warberg har övertaget under perioden, men Tyresö är fortfarande på tårna och är inte ett lätt motstånd.

Andra perioden blir desto mer händelserik och motståndet verkar mer laddat, men det gör också Warberg. Efter ett par minuter dribblar Jenny Dahl förbi motståndarna och sätter 2-0 till Warberg. Endast 40 sekunder senare får Maria Larsson en snygg pass från hörnet och Malin Pettersson, och sätter stensäkert Warbergs tredje mål. Efter knappt sju minuter trampar Jenny Dahl in framför mål och utökar Warbergs ledning till 4-0, något hon gör riktigt bra och återigen utan assist. Warbergs kämpande fortsätter ge en positiv utdelning då Johanna Johansson får in det femte målet efter lite krigande framför mål, då på pass från Jenny Dahl. Efter 12:46 får Tyresö in sitt första mål för matchen, men Jenny Dahl lyckas sätta sin tredje balja innan periodpaus, då på pass från Linn Johansson, och det är en 6-1-ledning till Warbergs fördel efter två spelade perioder.

Inför tredje perioden har Tyresö taggat till rejält och kan göra sitt andra mål efter drygt fem minuter. Hemmalaget börjar bli desperata, vilket i sin tur leder till en utvisning och numerärt överläge till Warberg. Det blir dock inget mål framåt och strax efter tar Tyresö ut målvakten så det blir ett 6-mot-5-spel, då får de även in ytterligare ett mål och ställningen är 3-6 till Warberg med sex minuter kvar. Nervositeten i lagen går snart att ta på, lite extra när Warberg drabbas av en utvisning och 6-mot-4-spelet ger med sig ett mål till Tyresö. Tyresö fortsätter spela utan målvakt och efter en Time Out begärt av Warberg kan de plocka hem segern med ytterligare tre mål gjorda. 4-7 görs av Andrea Envall i öppet mål, då på pass från målvakt Hanna Svensson – som gör en grymt bra match! 4-8 och 4-9 görs av Jenny Dahl som gör en väldigt produktiv match med sju poäng från hennes klubba, då på pass från Jeanette Nilsson samt Johanna Johansson.

Vilken laganda det är som idag är grunden till Warbergs vinst! Snart är den första säsongen i SSL gjord och trots att det blev en gratisplats dit har vi visat att det är där vi hör hemma. Nästa match spelas på fredag kl 19:30 på bortaplan mot Pixbo Wallenstam.

wbgspelen17.jpg
wl-292x70.gif
sslplay.jpg

1985-klubben1.jpg
pantamera.jpg
pc-data1.jpg
coop-3.jpg
arvato.jpg
Varbergs Revisionsbyrå