Seger i bortamatchen mot IBK Göteborg för damerna

eftermatchen

Det blev en stark bortaseger efter förlängning i Lisebergshallen under lördagskvällen mot serietvåan IBK Göteborg med 5-4.

Efter en bra förstaperiod och en stark andraperiod ledde Warberg med 3-2 inför sista. 3-2 var i det läget i underkant då Warberg trummade på med bra spel och vann också skottstatistiken med 14-4 i den perioden. Samtliga Warbergs mål gjordes av glödheta Johanna Johansson som också, helt riktigt, blev utsedd till matchens lirare i bortalaget. Coach Andreas Wahman:

”Idag har vi tre femmor som skapar chanser och jobbar hårt för varandra. Vi lyckas inte sätta pricken över i:et i andraperioden men vi bör stänga matchen redan där. Sedan blir vi något avvaktande i början av tredje då Göteborg går förbi. Starkt att komma tillbaka och naturligtvis skönt att sno extrapoängen, som kan visa sig bli värdefull framöver.”

I början av tredje lyckas Göteborg sätta dit två mål innan Malin Arneson kvitterar. I förlängningen avgör sedan Therese Arneson, fint serverad av Anna Johansson.

Nyligen uttagna U19-landslagsspelaren Jenny Dahl om matchen:

”En kul match att spela med högt tempo och täta dueller. Även om jag tycker vi ska avgöra innan full tid så känns det riktigt skönt när Terre skickar in vinstmålet. Nu laddar vi för nästa match.”

Nästa mach spelas inte förrän om två veckor, då Warberg tar emot Olofström hemma i Sparbanken Wictory Center lördagen 13 februari klockan 15.00.

wbgspelen17.jpg
wl-292x70.gif
sslplay.jpg

1985-klubben1.jpg
pantamera.jpg
pc-data1.jpg
coop-3.jpg
arvato.jpg
Varbergs Revisionsbyrå