Skall bli enormt inspirerande att vara matchcoach!

stefan-smedberg

Äntligen dags för träningsmatcher. Hur kul skal det bli att äntligen spela matcher igen?
– Jag har ju varit med länge inom innebandyn, men det är alltid lika roligt, häftigt och intressant när träningsmatcherna drar igång. Vi har varit igång sedan början av maj med mycket fysträning så att få känna på allt vad det innebär med matcher ska bli härligt.

Läget i laget? Vet att det är några som är borta.
– Oscar Eriksson är borta till början av oktober då vi hoppas och tror att han ska kunna träna fullt. Mattias Hasselström har haft problem med sina ljumskar och kommer inte spela i helgen men förhoppningsvis är han tillbaka i träning nästa vecka. Daniel Nordlund har haft problem med sina fötter under försäsongen. Osäkert om det blir någon speltid för honom dessa 2 matcher. Robin Blåberg har haft lite problem med höften, även här osäkert om det blir spel i helgen. Förutom dessa spelare känns laget väldigt fokuserade och sugna på att få spela.

Du kommer att ha en ny roll på matcherna denna säsongen och vara matchcoach. Berätta?
– I slutet på förra säsongen testade vi att jag tog ansvar för coachandet på matcherna medan Oscar mer fokuserade sig på att diskutera med spelarna både individuellt men också formationsvis. När vi utvärderade detta efter säsongen kom vi fram till att vi fick ut mer av oss själva som ledare när vi hade denna rollfördelning. Så nu kommer vi jobba på detta vis denna säsong.

Hur känner du inför den nya rollfördelningen kring matcherna?
– Det känns enormt inspirerande. Jag har ju under många år haft huvudansvar och coachat under matcherna. Efter några år i bakgrunden kände jag i slutet av förra säsongen när vi testade detta, hur mycket jag saknat coachandet.

Förra säsongen gick inte alls som vi tänkte oss. Vi tog dock en del viktiga poäng på slutet efter att gjort lite justeringar i vårt spel. Hur går tankarna kring spelet denna säsongen?
– Både vi ledare och spelare har ju naturligtvis utvärderat förra säsongen. Det som var förra säsongen som till exempel försvarsspelet 5 mot 5 kommer vi behålla i stort sätt oförandrat. Däremot kommer publiken få se ett bättre kontringsspel från vår sida. Detta är något vi har och kommer träna mycket på. Även spel med en man mer och en man mindre kommer bli bättre i år. Men i slutändan spelar det ingen roll vilken taktik du spelar så länge inte alla spelare är beredda att offra sina ”kulor” för att täcka skott eller beredda på att bli av med sina tänder för att bryta sig in och få till ett avslut. I slutändan handlar allt om att vinna matcher, hur är egentligen ointressant. Viktigt att alla ställer krav på varandra att vi alltid går in med 100%. Även om vi har en dålig dag kan vi alltid ha en 100%-ig inställning. Klarar vi av detta kommer det bli en rolig säsong.

Hur känns truppen? Några som lämnat och några som kommit till. Hur går det för våra gamla och nya spelare?
– Tycker vi har en intressant trupp. De unga och nya spelarna har kommit in bra, anledningen till detta är att de äldre spelarna har tagit i mot dem på ett bra sätt. Våra äldre spelare som Rikard och Hassel tar ett stort ansvar och det känns som de är väldigt revanschsugna efter att vi missat slutspel förra säsongen. Känslan är att vi har en bättre gemenskap i gruppen denna säsong. Filip Stenmark som lagkapten känns även det klockrent.

Vad kan vi som publik ha för förväntningar på spelet nu i helgen?
– Som alltid vid de första matcherna är det svårt att säga hur det kommer se ut. Det jag hoppas och tror är att vi ska kunna ha ett högre tempo både med och utan boll än våra motståndare. Sedan hoppas jag även att vi kan göra några mål på spelvändningar som vi tränat mycket på.

Och förväntningar på säsongen?
– Förväntningarna tycker jag ska vara att vi helt enkelt vinner tillräckligt med matcher för att få spela slutspel i mars.

Lycka till i helgen
– Tackar!

wbgspelen17.jpg
wl-292x70.gif
sslplay.jpg

1985-klubben1.jpg
pantamera.jpg
pc-data1.jpg
coop-3.jpg
arvato.jpg
Varbergs Revisionsbyrå