Smedberg inför kvällens match!

Foto: Krister Andersson

Foto: Krister Andersson

Vi har tagit oss ett snack med assisterande tränare Stefan Smedberg som ikväll mot Växjö har huvudansvar för laget då Oscar Lundin stannar hemma, eftersom tillökning till familjen väntas inom kort.

Förlust senast. Varför bröts segerraden?

– Tycker vi startar matchen helt ok och skapade några lägen innan Mullsjö fick göra sitt första mål. Ser man till målchanser i första perioden är det jämnt mellan lagen, men Mullsjö är mycket effektivare än oss. När vi sedan inte får någon utdelning är det svårt att behålla energin som behövs för att kunna vända matchen. Tycker även vi blev lite stressade i vissa situationer och gick ifrån sättet som vi kom överens om att spela och som gjort att vi hade 4 raka segrar.

Första ”stora” matchen med TV etc för många. Spelade det in?

-Inte omöjligt att vissa spelare var lite extra nervösa under matchen. Om det sedan påverkade dem negativt är svårt att säga. Det var inget som framkom under analysen av matchen.

Nu väntar Växjö. Vad säger du om dom?

-Växjö är ett lag som det alltid är jobbigt att möta i sin hemmahall. Ett lag med både fysiska spelare men även många med bra ”skills”. Växjö har bara spelat i Superligan i 2 säsonger men har tagit sig till slutspel bägge åren. Det är mycket stark gjort och jag är ganska övertygad om att de spelar slutspel till våren också.

Har de några specifika hot?

-Växjö är väldigt bra på att vända spelet och gör många mål på det sättet. Ska jag nämna några spelare så är Andre Andersson en spelare vi måste se upp med. Tycker även Valdemar Ahlroth har sett bra ut på slutet. Även om inte Filip Kjellsson har produserat så många poäng hittills i år så är det en spelare som har väldigt mjuka handleder och kan göra oväntade saker med bollen.

Vilka nycklar finns för Warberg?

-Tycker Oscar och jag har hittat några nycklar i Växjös spel vi ska trycka på extra på. Tycker dock att det handlar om att vi ska spela det spelet vi är bra på. När vi kommer upp i den nivån vi hade mot Linköping vet vi att vi är väldigt svårslagna. Därför kommer vi fokusera mycket på vårt eget spel och inte på vad Växjö gör.

Någon du tror kliver fram lite extra?

-Tycker Efraim Björnell har sett bra ut i veckan och kommer göra sin bästa match för Warbergströjan sen han kom till föreningen i somras.

wbgspelen17.jpg
wl-292x70.gif
sslplay.jpg

1985-klubben1.jpg
pantamera.jpg
pc-data1.jpg
coop-3.jpg
arvato.jpg
Varbergs Revisionsbyrå