SSL-premiär för damerna!

patric

Söndage den 18 september är det historisk SSL premiär för våra damer när man möter IBK Dalen uppe i Umeå. Vi passade på att ställa några frågor till tränare Patric Löfborg inför matchen.

På söndag är det dags. Seriepremiär i SSL. Hur är känslan?
-Ja det ska bli fantastiskt kul att serien äntligen drar igång, det är ju det vi har sett fram emot ända sen vi startade försäsongen och vi har en bra känsla i truppen inför premiärresan till Umeå.

Är ni förberedda och klara?
-Vi har jobbat utifrån vår planering och vi är så långt framme i förberedelserna som vi kan vara, men vi har vissa delar i spelet som vi måste fortsätta att förbättra under resans gång. Men vi är definitivt redo för att ge Dalen en tuff match.

Vad blir det för viktiga saker för att tänka på under matchen och spelet?
-Vi måste höja vår lägsta nivå betydligt, i våra träningsmatcher har vi varit väldigt upp och ner och det håller inte i SSL. Vår defensiv blir nyckeln om vi ska lyckas men vi måste även blir mer effektiva i våra avslut.

På upptaktsträffen och i allas tips förväntas vi hamna långt ner i tabellen. Vad säger ni om de tipsen?
-Ja det klart att vi kommer att få jobba stenhårt för att uppnå vårt mål i år, men det är väl naturligt att vi som nykomlingar i likhet med de andra nykomlingarna blir tippade i botten. Men det är bara att använda det som tandvätska inför matcherna.

Vad skall ni göra för att kunna överraska?
-Vi är väl i ett läge där vi har möjlighet att överraska alla motståndare eftersom vi är tippade i botten men vi har försökt att får ihop tre väl fungerande femmor som alla har lite olika styrkor, där tror jag att vi kan överraska många lag och det ska förhoppningsvis ställa till bekymmer för motståndarna.

Är det någon/några som imponerat lite extra på dig sedan du kom hit?
-Som jag svarade innan så kommer vi att vara beroende av att hela truppen är med och levererar utifrån sina roller, men en spelare som visat att hon tagit sin nya roll bra är Malin Arnesson som blivit nedflyttad på högerbacken av coacherna och hon har gjort det riktigt bra och hon kommer att ha en viktig roll i laget.

Dalen borta. Långresa till Umeå direkt. Hur ser resplanen ut i helgen?
-Ja det är väl lika bra att städa av en av långresorna direkt i premiären, Så vi startar resan vid åtta tiden lördag morgon med bil till Landvetter, sen flyger vi med mellanlandning i Stockholm till Umeå och landar där vid ca 14:00. Där kommer vi att genomföra ett lättare träningspass samt ha tid till taktiska genomgångar, efter det blir det blir övernattning på hotell. På söndagen så är det viktigt att starta laddningen tidigt sen beger vi oss till arenan 2 timmar innan matchstart som är 13:00 på söndag.

Stort lycka till i den historiska första SSL-matchen.
-Tack så mycket !!

 

Matchen startar 13.00 och kan ses på sslplay.se. Klicka här för att komma till matchen.

wbgspelen17.jpg
wl-292x70.gif
sslplay.jpg

1985-klubben1.jpg
pantamera.jpg
pc-data1.jpg
coop-3.jpg
arvato.jpg
Varbergs Revisionsbyrå