Stefan Smedberg: ”Blåberg gör 1-0”

informatchenVi har tagit oss ett snack med Stefan Smedberg som återigen agerar huvudtränare imorgon då Oscar Lundin är hemma med sin höggravida fru. Stefan och laget befinner sig ikväll i Gävle och laddar för morgondagens match mot Granlo.

Förlust mot Pixbo senast. Hur har ni laddat om?
-Det är så tätt mellan matcherna just nu, så det är bara att glömma matchen som varit och fokusera på nästkommande. Vi hade en samling dagen efter där vi stängde Pixbo matchen och därefter var det fokus på Granlo.

Vad skiljde lagen åt tyckte du?

-Den stora skillnaden var att Pixbo var mycket effektivare än oss. De lyckades lite bättre med sina spelvändningar än vad vi gjorde.

Några positiva överraskningar från Sparbankshallen?

-Det var väldigt roligt att se våran 3:eformation senast. Utav 5 spelare var 4 spelare som gått genom vår juniorverksamhet. De spelade 1-0 i matchen och gjorde mycket bra saker både med och utan boll.

Några ändringar i truppen från den matchen?

-Ja det kommer bli några förändringar. Först och främst är inte Efraim Björnell med upp då hans knä behöver vila. Sedan har Oscar och jag gjort några förändringar i formationerna. Mathias Hasselström kommer flyttas ner som back och Johan Tomth går andra vägen och kommer spela vänsterforward i morgon. Även Alexander Rönnlund kommer starta matchen efter att ha börjat vid sidan senast.

Nu då, Granlo. Vad har du att säga om dom?
-Granlo startade serien med några förluster, men har under senare tid tagit några poäng här och där. De kommer senast från en seger mot Gävle. Tror den segern gav dem självförtroende och välbehövlig energi.

Deras kapten Johan Samuelsson har startat säsongen riktigt bra. Vad gör honom så framgångsrik?

-Johans största egenskap tycker jag är hans spelförståelse. Han har en otrolig koll på vad som händer på planen, vilka ytor han ska röra sig i och hittar sina medspelare. Tycker Johan påminner en del om Mika Kohonen när Mika var som bäst.

Hur skall Warberg besegra norrlänningarna?

-Vi ska fortsätta att spela vårt aggressiva och disciplinerade försvarsspel. Vi ska sedan försöka spela i ett högt tempo med bollen och sist men inte minst ska vi vara giriga när målchanserna dyker upp.

Vem tror du gör lagets första mål?

-Tror Robin Blåberg gör 1-0 i PP.

wbgspelen17.jpg
wl-292x70.gif
sslplay.jpg

1985-klubben1.jpg
pantamera.jpg
pc-data1.jpg
coop-3.jpg
arvato.jpg
Varbergs Revisionsbyrå