Svag mittperiod bakom förlust mot Mullsjö

Foto: Krister Andersson

Topplaget Mullsjö AIS blev en för svår nöt att knäcka i dagens match för Warberg. Slutresultatet skrevs till 2-5 och det var i mittperioden gästerna grundlade sin seger. Första perioden blev målmässigt jämn (1-1) men känslan var att Warberg hade lagt en bra plan för att kunna störa Mullsjö över 60 minuter. Man både skapade chanser och lyckades försvara sig bra mot kvicka gäster.

Det hopp man tog med sig ut i paus blev dock som bortblåst när andra perioden startade. För där var det Mullsjö för hela slanten. I byte efter byte etablerade man spel i Warbergs zon och hade det inte varit för en storspelande Per Svedin i Warbergs mål hade skottstatistiken 2-17 (!) gett än mer resultat än 0-3 i mål och totalt 1-4 inför tredje. Lite symptomatiskt för ett lag i botten saknas också det där lilla flytet. För trots att Warberg bara hade två skott på mål i andra perioden var båda dessa i stolpen, och med marginalerna på sin sida hade ställningen kunnat vara aningen jämnare. Vilket i och för sig hade varit väldigt orättvist med tanke på Mullsjös spelövertag.

I tredje var det Warberg som skulle jaga och med åtta minuter spelade bröt Rikard Eriksson in i banan och sköt 2-4 vilket tände både hemmaspelare och publik ordentligt. Den vittring man hade fått dog dock när domarparet först hittade ett ofattbart frislag mitt framför Warbergs mål och i sekvensen efter en lika ofattbar utvisning på Daniel Gunnarsson. Skickligt powerplayspel från Mullsjö avslutades av Johan Nygårdh centralt framför mål och hans andra mål för kvällen blev spiken i kistan.

Warberg försökte och försökte men saknade det lilla sista i sina avslut och Mullsjö kunde relativt ostört spela av de sista minuterna och inkassera sin fjortonde trepoängare för säsongen. Warberg gjorde en ok insats, men mot så bra lag som Mullsjö räcker det inte att vara ok, och framför allt inte att spela med huvudet under armen i en period.

Noterat från matchen:
– Per Svedin var bästa hemmaspelare. Räddade sitt lag från ett större nederlag idag.
– Sparbanken Wictory Center var välfyllt igen! Klacken Supras Warberg är en injektion och stämningen var, trots resultatet, mycket bra.
– F.d. Warbergs-spelaren Henrik Olofsson saknades i gästande Mullsjö på grund av skada.

Poänggörare Warberg:
Mattias Kongstad 1+0
Rikard Eriksson 1+0
Robin Westergren 0+1
Filip Stenmark 0+1

wbgspelen17.jpg
wl-292x70.gif
sslplay.jpg

1985-klubben1.jpg
pantamera.jpg
pc-data1.jpg
coop-3.jpg
arvato.jpg
Varbergs Revisionsbyrå