Toppmatch på hemmaplan för damerna

informatchen

Nu på lördag väntar serieledande IBK Göteborg för damerna i division 1 södra.
2 raka bortasegrar mot FBC Kalmarsund och Hovshaga AIF och nu väntar serieledande IBK Göteborg på lördag. Tränare Andreas Wahman, dina tankar inför den drabbningen?
– En tuff uppgift helt klart. Vi har visserligen vunnit alla möten mot dem de sista två säsongerna men jag tycker Göteborg blivit både spetsigare och bredare, bland andra har dem några nyförvärv från nedlagda Älvstranden som förstärkt laget.

Några spelare att hålla ögonen på extra i IBK Göteborg?
– Sofie Engel är kapten och har ett förflutet i både SSL och landslaget. En duktig spelare som sticker ut lite extra.

Efter en något knackig start på säsongen känns det som Warberg varvat upp efter två segrar. Hur är känslan i truppen?
– Den är bra. Vi gjorde inte jobbet fullt ut inledningsvis ute på banan men det tycker jag vi gjort i de två senaste matcherna. Framförallt har vi ett annat bolltempo och rörelse vilket lett till att vi mattat ut våra motståndare. Fortsätter vi på den vägen har vi goda möjligheter att få med oss ett bra resultat på lördag.

Hur är skadeläget i laget?
– Anna Johansson har haft känning i ryggen och är tveksam till spel, men för tidigt att säga om hon inte är med eller inte. I övrigt har vi någon som är lite förkyld men annars inget allvarligt.

Det har spelats några omgångar nu och hur tycker du serien ser ut, några överraskningar i både positiv och negativ bemärkelse?
– Tycker det har varit väldigt jämnt i de flesta matcher vilket också tabellen vittnar om. Känns lite som om alla kan slå alla. Positiv överraskning tycker jag Pixbo har varit, även om jag varnade för det laget innan säsong. Ett lag som har gått sämre än jag trodde är Fröjered, som jag hade räknat med skulle ha fler poäng. Men, säsongen är bara i sin linda så mycket kommer hända innan detta är över.

Då önskar vi lycka till på lördag och hoppas på vinst.
– Tack för pratstunden.

Matchen spelas i SWC på lördag 24/10 kl. 15.00.

 

wbgspelen17.jpg
wl-292x70.gif
sslplay.jpg

1985-klubben1.jpg
pantamera.jpg
pc-data1.jpg
coop-3.jpg
arvato.jpg
Varbergs Revisionsbyrå