Total glädje denna helg för damlaget!

( Foto: Mats Javerud / Pic-Agency )

Malmö – Warberg 4 – (1-3, 1-1, 2-1)

Målskyttar Warberg: Linn Johansson 2, Linda Augustsson, Camilla Halldén, Jenny Dahl

Skott: 21 – 21

Det blev en riktigt härlig helg för våra damer med en dubbelvinst! Att plocka 3 poäng mot Malmö är verkligen inte fy skam och det blev ett fint avslut på denna vecka.

Det var två laddade lag som klev in på planen och redan innan det så visste man att det skulle bli en spännande match med mycket nervositet. Efter förra matchen mot Malmö, som var en uddamålsvinst, visste man om hur starkt lag som stod för motståndet, speciellt med Ellen Rasmussen i täten. Bara ett par minuter in i matchen tacklas #6 Andrea Envall på, något som domarna först ser som en utvisning för Malmö – men sedan ändrar man sig och Malmö får fortsätta spela med fem man på plan. Att nyförvärvet #94 Linda Augustsson skulle göra en viktig insats för laget var ingen tvekan om när hon gör 1-0 till Warberg efter knappt sju minuter, då utan assist. En minut senare kommer den första av många utvisningar för Malmö. Detta utnyttjar Warberg då #18 Linn Johansson utökar den blåa ledningen till 2-0, på pass från #12 Therese Arneson i powerplay. När klockan står på 14:41 kommer Malmös första mål, strax därefter sätter #16 Camilla Halldén 3-1 till Warbergs fördel, då på pass från #23 Jeanette Nilsson. Båda lagen sliter på men Warbergs försvar lyckas hålla undan några fler mål denna period.

I andra perioden blir det desto med ping-pong-spel och Warberg drabbas av deras första utvisning efter drygt tre spelade minuter. Boxplay tillsammans med Hanna Svensson i målet lyckas hålla tätt bakåt. Det är en studsande boll denna period och först efter tolv minuter görs periodens första mål, det är återigen genom #18 Linn Johansson, denna gång på pass från #9 Jenny Dahl och ställningen är nu 4-1 till Warberg. Malmös oro börjar bli ett faktum och deras hårda spel resulterar i en ny utvisning. Det dröjer dock inte länge innan Warberg också drabbas av en utvisning, en diskutabel sådan. I samband med utvisningen blåser domarn också straff för Malmö, något som tyvärr ger utdelning för det rosa hemmalaget. Ställningen är 4-2 till Warberg efter två spelade perioder.

Tredje perioden startar inte roligt då Malmö reducerar till 4-3 efter bara en minut, ett mål som Warberg bjöd in till efter att ha förlorat bollen för nära egen kasse. Några minuter senare visar #9 Jenny Dahl sin styrka återigen när hon snor med sig bollen på egen planhalva, dribblar bort backarna i motståndarlaget och gör 5-3 för Warberg. När klockan en minut senare står på 07:43 drabbas Malmö av ännu en utvisning, något som skulle ske ytterligare två gånger innan matchen var slut. Med drygt två minuter kvar av matchen reducerar Malmö till 4-5 och de sista minuterna blir ett par nagelbitande sådana. Det var en fröjd för ögat att se damerna denna eftermiddag, speciellt tillsammans med #94 Linda Augustsson som krigade och gjorde riktigt bra ifrån sig!

En riktigt stor eloge till våra fantastiska damer som denna helg har tagit totalt 6 poäng! En riktigt härlig start på det nya året! Nästa match är på lördag, hemma mot FBC Uppsala kl 15.00. Vi ses då!

( Foto: Mats Javerud / Pic-Agency )

( Foto: Mats Javerud / Pic-Agency )

wbgspelen17.jpg
wl-292x70.gif
sslplay.jpg

1985-klubben1.jpg
pantamera.jpg
pc-data1.jpg
coop-3.jpg
arvato.jpg
Varbergs Revisionsbyrå