Uppladdningen inför premiären: ”Maximalt förberedda”

Foto: Krister Andersson.

Foto: Krister Andersson.

Mindre än en vecka återstår nu till herrarnas premiär hemma mot Höllviken. Vi har tagit oss ett snack med lagets assisterande tränare och matchcoach Stefan Smedberg inför den avslutande uppladdningen.

”-Det viktigaste för oss är att få in en känsla i gruppen att vi känner oss maximalt förberedda inför uppgiften på onsdag. Detta får vi till genom ett noggrant arbete, med allt ifrån scoutingarbete till att träna på ett sådant sätt så att killarna känner sig fräscha och hungriga när matchen närmar sig.”

Sju träningsmatcher har genomförts. Vad är din samlade bild av dessa?

”-Jag tycker att vi ligger bra i fas sett till vårt 5v5, 5v4 och 4v5. Där har vi visat för oss själva att vi är konkurrenskraftiga. Vi känns också fysiskt starkare i år.”

Något speciellt som har stuckit ut i positiv riktning?

”-Svårt att inte nämna vårt tjeckiska nyförvärv Tom Ondrusek som överraskat positivt både på planen med sitt sätt att behandla bollen men även vid sidan av där han är en väldigt professionell människa som ändå har glimten i ögat. Vidare tycker jag att Anton Birgersson har tagit ett stort steg, framförallt i det defensiva spelet, som var behövligt. Han blir spännande att följa.”

Vad säger du om premiärmotståndaren Höllviken?

”-Är övertygad om att Höllviken lärde sig väldigt mycket när de var uppe senast. Framförallt vad som krävs för att vinna matcher i Svenska Superligan. De har levt väldigt mycket på sin förstaformation tidigare, nu har de även hittat en andraformation som ser intressant ut. Tror att deras svaga punkt ligger i positionsspelet bakåt. Det skall vi förhoppningsvis kunna utnyttja på onsdag.”

Lagets schema

Torsdag: Teori+Träning, SWC (17.00-19.00)

Fredag: Träning, SWC (15.00-17.00)

Söndag: Lågintensivt fyspass

Måndag: Teori+Träning, SWC (17.00-19.00)

Tisdag: Träning, SWC (15.00-17.00)

Onsdag: PREMIÄR. Warberg-Höllviken, SWC, 19:00.

wbgspelen17.jpg
wl-292x70.gif
sslplay.jpg

1985-klubben1.jpg
pantamera.jpg
pc-data1.jpg
coop-3.jpg
arvato.jpg
Varbergs Revisionsbyrå