Vinst på bortaplan för damerna!

( Foto: Leif Hellerin / Pic-Agency.com )

Kalmarsund – Warberg 3 – 4 (2-1, 0-1, 1-2)

Skott: 20 – 23
Målskyttar Warberg: Therese Arneson 2, Camilla Halldén, Andrea Envall

Det blev som förutspått en spännande match när damerna igårkväll gästade Kalmarsund. En match mellan bottenlagen som resulterade i en viktig vinst för damerna, då de klättrade till tionde plats i tabellen och ligger nu på rätt sida av nerflyttningsstrecket! Ett ljuvligt sätt att starta helgen på.

Det var en jämn match och Kalmarsund gjorde ett minst sagt bra motstånd i 60 minuter. Efter knappt åtta minuter in i matchen tar Kalmarsund ledningen, något de bara får njuta av i ett par minuter innan Therese Arneson kvitterar till 1-1 på pass från Ebba Blomén. Det är ett relativt ojämnt spel vi får se denna fredagskväll, inte endast i första perioden utan under stora delar av matchen. Med drygt fyra minuter kvar av förstaperioden tar Kalmarsund ledningen igen innan det blir dags för paus.

Andra perioden blir desto mer styrd av Warberg. Efter ungefär fem spelade minuter drabbas Warberg av en utvisning men boxplay gör en stark insats och kan tillsammans med Hanna Svensson i målet hålla tätt bakåt. När Warberg blir åter fulltaligt är det Kalmarsunds tur att åka på en utvisning, något som ger utdelning för Warberg då Camilla Halldén kvitterar till 2-2 när klockan visar 08:40, då på pass från Andrea Envall. Under den andra halvan av perioden krigar båda lagen på bra och inga mer mål görs innan det återigen blir paus.

Sista perioden blir en riktig nagelbitare för båda lagens publik. Efter fyra minuter tar Kalmarsund ledningen och ställningen är 3-2 i många minuter innan Linn Johansson gör mål när klockan står på 12:51, då på pass från Ebba Blomén. Efter ytterligare 90 sekunder gör Warberg 4-3 och tar ledningen för första gången under matchen, då genom Therese Arneson igen, på pass från Andrea Envall. Kalmarsund hinner drabbas av ytterligare en utvisning, men det blev inget mål framåt för Warbergs powerplay.

En riktigt härlig vinst blev det alltså tillslut och damerna kunde sätta sig i bussen tillbaka med 3 nya poäng. Imorgon (söndag) är det dags för match igen, då gästar Rönnby oss kl 16.00 i SWC. Vi ses där!

( Foto: Leif Hellerin / Pic-Agency.com )

wbgspelen17.jpg
wl-292x70.gif
sslplay.jpg

1985-klubben1.jpg
pantamera.jpg
pc-data1.jpg
coop-3.jpg
arvato.jpg
Varbergs Revisionsbyrå