Warberg i serieledning efter halva serien.

unnamed (2)

Det blev slutligen en 6-3 vinst mot Partille i söndags.

Matchen börjar på allra sämsta tänkbara sätt för Warbergs del då Josefin Sjögren stukar foten redan i andra bytet, och kort därefter sätter Partilles Johanna Dahlin 0-1 på straff. Trots lite omkastningar i uppställningen efter skadan repar Warberg mod och kvitterar så småningom på matchens delikatess, en frislagsvariant signerat Therese Arneson-Camilla Halldén-Malin Pettersson där den sistnämnda stöter in bollen i tom kasse. Warberg har mest boll och skapar en del lägen men Partille är inte ofarliga i sina spelvändningar och det är just på en sådan som Therese Lendt kan ge Partille ledningen i slutet av första perioden. Dock kvitterar Warberg omgående genom Andrea Envall med ett skott i bortre gaveln. För övrigt gör Warbergs ungdomskedja med Johanna Andersson, Jonna Bergemyr och Andrea Envall en bra insats i matchen.

Andraperioden fortsätter med att Warberg har mycket boll men där Partille jobbar förtjänstfullt i försvaret. Bortalaget lyckas också ta tillvara ett misstag i Warbergsförsvaret och ligga före med en boll inför slutakten.

Där får dock Warberg inledningsvis chansen i PP som man tar tillvara på, då Jenny Dahl stöter in bollen framför mål. Trots ett tveksamt domslut där domarna går in och dömer bort Warbergs fjärde mål så lyckas ändå Johanna Johansson backhandstöta in ledningsmålet i mitten av perioden. När sedan Therese Arneson gör 5-3 i ytterligare ett PP så känns segern nära, och den blir också definitiv när Johanna Johansson gör sitt andra mål för dagen elva sekunder från slutsignalen i tom kasse. Sett till spelövertag så är segern rättvis men med lite bättre skärpa från Partillespelarna i avslutslägena så kunde resultatet sett annorlunda ut.

Nu gör serien ett uppehåll på grund av Dam-VM fram till 20 december då Pixbo Wallenstam IBF väntar i ett toppmöte på bortaplan.

wbgspelen17.jpg
wl-292x70.gif
sslplay.jpg

1985-klubben1.jpg
pantamera.jpg
pc-data1.jpg
coop-3.jpg
arvato.jpg
Varbergs Revisionsbyrå