Warberg vann första matchen i kvalet till SSL

eftermatchen

Skoghall besegrades med 6-3 på bortaplan.

Warberg rivstartade och tog ledningen redan efter dryga minuten då Camilla Halldén förvaltade ett friläge och rundade målvakten till 1-0. Repliken från Skoghall kom en bit in i perioden efter instick och skott centralt i Warbergs zon. Jenny Dahl ordnade på nytt ledningen men kvitteringen kommer innan periodpaus till 2-2.

Andreas Wahman om första perioden:

”Tycker inte vi kommer igång som vi vill utan att för den skull göra en svag period. Vi förlorar delvis man-man spelet i första och inledningen av andra. Vi gör några förändringar efter halva matchen och efter det tycker jag vi växer och vi kan styra matchen bättre.”

Camilla Halldén gör 3-2 i powerplay i andra perioden, kvitteringen kommer efter PP-mål från Skoghall innan Anna Johansson återigen i powerplay kan ge Warberg ledningen. För övrigt en hel del utvisningar i matchen, utan att för den skull vara särskilt ful. Således viktigt att utnyttja sina överlägen.

Den tredje perioden styr Warberg händelserna utan att Skoghall för den skull är ofarliga. Därför blir Malin Petterssons 5-3 mål efter 13 minuter av tredje oerhört matchavgörande.  Sista 7 minuterna spelar Warberg säkert och släpper inte till särskilt mycket utan istället kan Camilla Halldén göra sitt tredje mål för dagen när hon rullar in 6-3 i öppen kasse med 4 sekunder kvar av matchen.

Segern är frukten av hårt jobb från alla spelare. Det är också vad som krävas i nästa match, som går av stapeln lördagen 19/3 kl. 15.00.

Förutom en gedigen laginsats förtjänar Camilla Halldén, Malin Pettersson och Johanna Johansson ett extra plus.

wbgspelen17.jpg
wl-292x70.gif
sslplay.jpg

1985-klubben1.jpg
pantamera.jpg
pc-data1.jpg
coop-3.jpg
arvato.jpg
Varbergs Revisionsbyrå