Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Simon Nilsson klar för fortsättning i Warberg!

26 mars 2021 11:30
HERR

Ytterligare en pusselbit i herrlagets lagbygge är på plats. 23-åriga centern Simon Nilsson som hämtades in från Munka Ljungby sommaren 2019 har nämligen skrivit på för två nya år i Warberg!


Simon Nilsson kom till Warberg inför återkomsten till SSL säsongen 19/20, och trots omställningen från spel i division 1 tog den kvicka centern snabbt en plats i lagets startuppställning. Utvecklingen har varit tydlig, och inte minst den här säsongen har Simon tagit en allt större plats på planen. Med sin snabbhet och modet att utmana med boll har han varit länken mellan försvar och anfall oavsett vilken formation han spelat i, samtidigt som han varit vass runt motståndarmålet och hittat nätet 14 gånger.

Nu har han alltså förlängt sitt avtal med Warberg och blir klubben trogen minst två år till. Så här säger sportchef Kimmo Eskelinen om förlängningen:

-Simon har tagit stora kliv och växt rejält dessa två säsonger hos oss, både på och utanför plan, och vi är ganska säkra på att det finns ännu mer att hämta av honom. Därför såg vi det som en själv-klarhet att behålla honom och förhoppningsvis se ytterligare utveckling närmsta säsongerna. Han sticker framför allt ut med sin snabbhet och är skicklig när det uppstår ytor, men trots att han inte är något muskelberg så är han dessutom bra på att hitta den trånga ytan framför motståndarnas mål och peta in bollar. Kul och viktig förlängning!

Simon Nilsson själv säger så här om acklimatiseringen i Warberg och hur han ser på fortsättningen:

-Det blev en väldig omställning när jag kom till Warberg. Jag kom hit som vänsterforward som var van vid division 1 spel, så att ta klivet upp till SSL kändes som att kastas rätt in i hetluften, dessu-tom blev jag omskolad till center. Men jag är väldigt glad över beslutet att spela för Warberg då jag verkligen trivs i laget och att spela inför vår fantastiska publik. Fortsättningen känns kul och intressant. Vi har ett ungt lag med mycket potential och vilja med samma gemensamma målsättning, vilket jag vet kan ta oss långt.

Hur gick tankarna inför förlängningen?

-Det var ett självklart val för mig. Ända sedan jag kom till Warberg så har det känts rätt från start. Warberg är verkligen en bra klubb som ger en förutsättningar för att utvecklas vilket jag känner att jag har gjort, så därför fanns det ingen tvekan om att förlänga för att få fortsatt förtroende och utvecklas ytterligare. Warberg är en förening som alltid vill nå framgång och det vill jag vara med och ta del av.

Det känns som du har landat bra i Varberg som stad och trivs i klubben?

-Jo men det stämmer! Varberg är en jättefin och mysig stad, ett bra läge med närhet till det mesta och även cirka en timme hem till familj och vänner i Munka Ljungby. Warberg är också en familjär klubb vilket är viktigt för min del, att få komma till hallen och känna att ”alla känner alla” och har innebandy som det gemensamma. Det var likadant när jag spelade för Munka, därför känns det skönt att Warberg har samma känsla, så jag trivs jättebra i klubben!

Vi ser fram emot fler glädjestunder med Simon i laget de närmsta säsongerna, och nästa gång du kan se Simon och de andra i herrlaget i action är söndag den 4 april, när första matchen i Playoff 2 spelas.