Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Hemma
Lagan
LAG
Borta
Warberg
WIC

Dags för Lagan IBK på bortaplan

4 mars 2021 07:55
HERR

Ikväll väntar första matchen i veckan för herrlaget när bussen sätter riktning mot Ljungby. Klockan 19:30 startar mötet mot Lagan IBK och här gerJohan Dahlqvist se sina tankar inför matchen.


Fyra matcher återstår av Allsvenskan södra och det är ett tajt race om topp fyra platserna. Det är fortfarande många poäng att spela om, och varje poäng är viktig i kampen om att knipa en av de fyra kvalspelsplatserna. Två av lagen som spelar om platserna möts ikväll i Innebandyhallen i Ljungby.

I december när lagen möttes blev det tillslut en klar seger för Warberg, resultatet skrevs då till 9-3 i Sparbanken Wictory Center. Det föranleder att det är ett revanschsuget Lagan som ställer upp på planen idag. Ser vi till tidigare matcher kommer Lagan IBK till dagens match med en uddamålsseger mot Nykvarn och i senast omgången en oavgjord match senast mot Åstorp/Kvidinge med 2-2, och har ligger inför dagens omgång på en fjärdeplats i tabellen, med lika många matcher spelade som Warberg.

Warberg har två stabila segrar bakom sig inför dagens match. Först hemma mot Lindås där de vann med 8-3 och senast borta mot Åstorp/Kvidinge med hela 1-8. Efter en något skakig säsong med många framflyttade matcher och inte alltid stäm i spelet så har två senaste matchernas trygga segrar stärkt laget.

-Matchen mot Lindås var väldigt bra sett över 60 minuter där vi spelade vårat spel och hela tiden trodde på det. Det tillsammans med ett lag där allihopa bidrog vare sig man var på planen eller ej. Matchen mot Åstorp var kontrollerad, vi gjorde det som krävdes, en godkänd insats. Det vi tar med oss är att vi nu har några raka vinster vilket är en svit vi vill fortsätta med, spelar vi med det självförtroende vi har gjort de senaste matcherna är vi ett väldigt bra lag, säger Johan Dahlqvist som nu bär kaptensbindeln.

Två viktiga matcher i veckan, hur är känslan i laget?

-Känslan i laget är bra, som jag menade på ovan har vi börjat få självförtroende och spelar därefter. Det gäller att vi som lag sluter oss samman nu under de sista omgångarna i grundserien för att få så bra förutsättningar som möjligt inför framtiden.

I kväll väntar Lagan. Vad har ni pratat om inför matchen?

-Vi har sedvanligt gått igenom motståndarens styrkor samt svagheter för att komma så väl förberedda som möjligt inför kvällens match, dock ligger som alltid det största fokuset på oss själva.

Vad krävs för tre poäng ikväll?

-Det som krävs för tre poäng ikväll är att vi tar uppgiften på största allvar och spelar den innebandy vi vet att vi kan. Det gäller att inte hålla tillbaka någonting samt att vi följer den gameplan Drake och Wahman sätter upp för dagen.

I kväll saknas Simon Nilsson, Filip Subiabre och Mattias Kongstad, samtliga är sjuka.

Matchen startar som tidigare nämnt klockan 19:30 och ni ser den på innebandy.tv/warberg. Direktlänk till matchen hittar ni här: Lagan IBK – Warberg IC