Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Hemma
Warberg
WIC
Borta
ONYX
ONYX

Inför kvalmatch 1!

22 mars 2019 10:44
Herr

För andra säsongen i rad stod herrlaget som segrare av Allsvenskan södra. I fjol var det kamp ända in på mållinjen, och förstaplatsen blev klart först i sista omgången. Denna säsong blev förstaplatsen definitivt säkrad med tre omgångar kvar att spela. Precis som i fjol fick man därför välja motståndare till Play Off 1. Även i år föll valet på seriefyran, som nu blev Onyx, och den naturliga frågan lyder så klart: Är läxan gjord?


22 omgångar är avklarade, och resultatmässigt finns inte speciellt mycket att anmärka på. 20 segrar, en oavgjord och en förlust. Mest gjorda mål (153), och minst insläppta (96). I snitt nästan tre mål mer än motståndarna per match. Det råder inget snack om att Warberg har varit säsongens bästa lag. Nu handlar det om kvalmatcher med en helt annan karaktär. Borta är serielunken och utdelandet av tre poäng, nu är det känslan av vinna eller försvinna i varje match. Varje mål lite mer betydelsefullt, varje misstag lite mer kostsamt.

I fjol blev det tre oerhört jämna matcher mot Lindås. Match ett gick till sudden, där Mattias Kongstad avgjorde. Match två slutade 3-2 till Lindås, sista målet inprickat med endast fem sekunder kvar. Tredje och avgörande gick också till sudden, och där drog Lindås det längsta strået. Gemensamt för alla tre matcher var att Warberg inte riktigt lyckades sätta sin prägel på matchen med högt tempo på både boll och ben. Man såg ut att vara lite mer tagna av stundens allvar än vad motståndarna var. Lindås fick matcherna mer dit de ville, vilket kanske blev avgörande till slut.

Så med föregående kval i minnet, vilka lärdomar har man tagit?

Vi lät tränare Kent Göransson och lagkapten Robin Westergren svara:

Kent: Det handlar inte så mycket om att pilar och streck kommer vara en avgörande faktor i de här matcherna. Det gäller att ha modet, kraften och att hela tiden sno motståndarnas energi. Förra årets kval var en erfarenhet för oss, det är helt klart. Däremot är jag inte så säker på att det går att jämföra eftersom varje match, varje matchserie och varje kval lever sitt eget liv. Vi vill sätta prägel på varje match, det är vår ambition, och har så varit hela säsongen. Nu har vi kunnat förbereda oss på kvalet en bra tid eftersom vi har varit klara sedan många omgångar tillbaka, jag hoppas den noggrannheten ska sätta sin prägel även inne på plan.

Robin: Under förra säsongens kval lyckades vi inte riktigt hitta rätt anspänningsnivå och spela på det sättet vi hade önskat. Det var en ny situation för många av oss och det är en så stor skillnad på dessa kvalmatcher jämfört med matcherna i serien. Årets kval kommer bli annorlunda, vi är redo för att ta nästa steg. Den här säsongen är vi många som har erfarenheter från att spela den här typen av matcher och vet vad som krävs för att vinna dem. Vi har en spets av spelare som älskar att kliva fram när det gäller som mest, och samtidigt en otrolig bredd i truppen vilket är två av anledningarna till att vi är ett starkare lag i år. Warbergs-publiken är grymt viktig för oss, och nu hoppas jag att de fortsätter sluta upp och stötta oss i det kommande kvalet så att vi tillsammans kan ta oss tillbaka!

Motstådarkollen

Gästerna Onyx är ett lag som skuggat toppen i Allsvenskan ett par år nu. I år landade man som sagt på en fjärdeplats efter 39 inspelade poäng. Pratar man Onyx så är det oundvikligt att prata om Viktor Palm och Jesper Ekström. Forwardsparet har den här säsongen producerat makalösa 123 poäng tillsammans, där Palm var värst med 63. Man har varit inblandade i mer än 80% av Onyx mål, så deras vikt för laget behöver knappast beskrivas. Duon slutade också etta och tvåa i seriens poängliga. Uppbackade av SSL-meriterade centern Christoffer Ekstrand så bildar man en mycket farlig offensiv trio som Warberg måste hålla ett extra öga på.

William Westerdahl (Linköping), Gustaf Sandberg (Mullsjö), Oliver Liedberg (Linköping) och Filip Karlsson (Växjö) är ytterligare spelare i Onyx trupp med SSL-erfarenhet, så det är en trupp med gott om kvalitet man förfogar över!

Läget i Warberg

Johan Dahlqvist står fortfarande på frånvarolistan. Oklart när och om han är tillbaka. Filip Kalentun saknas också, men kan eventuellt vara tillbaka till match 2.

Ni som vill se matchen på plats gör bäst i att boka era biljetter här! Ett fåtal sittplats finns kvar, i övrigt är det ståplats som gäller.

Kan man inte se matchen live så sänds den så klart på webben, och länk till den sändningen hittar ni här!

Matchstart är kl 16.00 på söndag 24/3!