Förlust mot Storvreta

24 november 2019 11:02

Herrlaget gjorde en långa stunder bra försvarsinsats borta mot serieledande Storvreta, men föll till slut med 3-8 efter två mål i öppen kasse.

Bortamötet med Storvreta blev lika tufft som väntat. Hemmalaget styrde och ställde det mesta i matchen och Warberg fick lägga stort fokus på försvarsspel och snabba kontringsattacker. En taktik som störde Storvreta klart, åtminstone i två perioder.

I första perioden var spelet relativt jämnt, även om Storvreta hade mer boll och fler skott på mål. Tempot var nämligen klart hanterbart och Warberg kunde ligga och försvara på ett bra sätt framför John Fransson som fick de flesta skott där han ville ha dem. Efter varsitt mål (Rudd och Kongstad) första halvan av perioden så såg det ut som att Warberg skulle gå in i paus med ett likaresultat. Med mindre än minuten kvar kom dock Storvretas ledningsmål, och det var Albin Sjögren som utnyttjade den yta som gavs i Warbergs zon och snyggt placerade in 2-1.

Warberg fick inleda den andra perioden med en och en halv minuts powerplay efter att den tidigare Warbergs-spelaren Filip Stenmark blivit utvisad i slutskedet av den första, men powerplayspelet lämnade mer att önska och Storvreta kunde utan större bekymmer hålla tätt. Istället utökade hemmalaget till både 3-1 och 4-1 inom loppet av 18 sekunder när Warberg för ett litet ögonblick tappade koncentrationen. En markeringsmiss och ett felpass räcker mot ett så skickligt lag. Efter målen såg det stressat och lite virrigt ut i Warberg och det var stor Storvreta-dominans under en stund. Man fick också ett powerplay efter drygt 13 minuter, men på nåt sätt lyckades Warberg att undvika fler baklängesmål och kröp istället närmre i matchen när Filip Erheden högg på Oliwer Olssons skottretur och petade in 2-4 några minuter senare.

Tvåmålsunderläge inför en tredjeperiod borta mot Storvreta är ett klart ok resultat och framför allt något att kunna jobba på. Tredje perioden var dock inte gammal när Storvreta tog död på den lilla spänning som fanns. Först sköt Jimmie Pettersson 5-2 efter knappa två minuter, och ytterligare två minuter senare gjorde samma man 6-2 när Simon Svensson satt utvisad för en eftersläng.

Warberg lade sig dock inte ner utan fortsatte att jobba hårt, och även om matchen kanske var förlorad så visade man karaktär och försökte. Mitt i perioden fick man en ny chans i powerplay, men även denna gång var powerplayspelet för stillastående och utan hot, och då görs inga mål.

Med knappa sex minuter kvar visade Filip Erheden återigen upp sin speed och skicklighet och serverade Tom Carlsson framför mål till en 3-6 reducering. Tredje målet på två matcher för Carlsson och Erheden som framspelare vid alla tre.

Göransson och Drake tog timeout med tre minuter kvar och valde att plocka ut målvakten för att jaga fler reduceringsmål. Ett par halvchanser skapade man, men inte mer än så. Albin Sjögren fick istället göra två mål i tom kasse, båda gångerna när man norpade upp en Warbergs-passning som gick till fel adress.

Slutresultat alltså 8-3 och det är bara att konstatera att mot lag som Storvreta måste man ta vara på sina chanser i till exempel powerplay och samtidigt undvika att ta onödiga utvisningar för att ha chansen på poäng!

Som om inte förlusten var nog så åkte Warberg också på en skada. Tidigt i tredje perioden tacklades Philip Subiabre av Storvretas Robin Nilsberth och fick lämna matchen med stora smärtor i axeln och vidare till sjukhus med ambulans. Vi får återkomma med status på Subiabre senare i veckan.