Växjö
VÄX

Källerteg hjälte när Warberg tog två poäng!

27 november 2019 21:46

Det finns debuter och så finns det debuter! Max Källerteg visade direkt vilken tillgång han blir för Warberg när han sköt både 4-4 och sedan avgörande 5-4 i sudden death och därmed var högst bidragande till två tunga Warbergs-poäng i bortamötet med Växjö.

Herrlaget tog två mycket viktiga poäng i onsdagens bortamatch mot Växjö. Matchen var inte helt olik den som utspelades i premiären, men med den stora skillnaden att Warberg denna gång drog det längsta strået.

Inledningvis var det Växjö som satte tonen på matchen. Man förde spelet och skapade fler chanser än Warberg i första perioden, men trots övertaget lät utdelningen att vänta på sig. Istället var det Warberg som stack upp på en av kvällens flera fina kontringar och gjorde 1-0 med drygt en minut kvar. Filip Kalentun bröt på egen planhalva och satte fart längs vänsterkanten innan han serverade Robin Blåberg som var säkerheten själv.

I andra periodens andra minut kom en tursam kvittering från Växjö. Jesper Sankell slängde in en passning mot mål, lite på vinst och förlust, och bollen studsade på Manuel Engel och ställde en förvånad Tobias Jernsand i Warbergs mål. Warberg fortsatte dock med sin ide om att vara sylvassa i kontringsspelet, och ledningsmålet som prickades in av Joel Birgersson var just frukten av en sådan. Hela vägen från eget hörn gick bollen som på ett snöre och framspelningen kom från 17-årige Filip Erheden som därmed gjorde assistpoäng för tredje matchen i rad.

När Warberg sedan fick sitt andra powerplay för dagen utökade man sin ledning till 3-1. Robin Blåberg hade förflyttat sig upp till pointposition och gjorde det enkelt. Ett par steg fram i banan och pang, rakt upp i krysset! Skönt med utdelning i spelet med en man mer som har varit lite sisådär senaste tiden.

Efter 3-1 målet såg Warberg ut att ha ganska bra kontroll på matchen. Man vann dueller och spelade klokt, och därför kom Växjös reducering med knappt två minuter kvar lite som en kalldusch. Återigen av det turliga slaget, och återigen var det Jesper Sankell som låg bakom. Denna gång sökte han en passning från en position bakom mål, och nu tog den på Robin Westergrens fot och in i eget mål.

I tredje kom Växjö ut med ny energi och det tog bara fem minuter innan man hade vänt på steken. Först på en retur framför mål och sedan utnyttjade man sitt powerplay när Robin Blåberg satt utvisad. Sju minuter in i perioden skulle dock Max Källerteg presentera sig på riktigt. I en spelvändning och två mot ett läge sköt han själv och placerade snyggt in Warbergs kvittering. 4-4 stod sig sedan matchen ut trots ett antal kvalificerade målchanser för båda lagen. Bland annat hann Vidar Tiren missa en straff för Warberg och sedan missade hemmalagets Manuel Engel ett av de öppnaste mål som har skådats.

När sudden sedan började såg det ut som två lag som ville avgöra. 1.36 in i förlängningsspelet fick Källerteg på nytt bollen på sin vänsterkant, och denna gång bröt han in i banan och sköt ett skott förbi både täckande Växjö-back och målvakten Viktor Kastengren. Succedebut i Warbergs-tröjan för 20-årige Källerteg som verkligen blev tungan på vågen denna kväll!

Som sagt blytunga poäng för Warberg i botten av tabellen, och dessutom en injektion självförtroende inför hemmamötet med Höllviken på söndag.