Misstagen fällde Warberg

13 oktober 2019 18:36

Warberg åkte på en klar förlust hemma mot Helsingborg. Matchen avgjorde i början på tredje perioden när gästerna utnyttjade försvarsslarv två gånger om inom loppet av 20 sekunder.

Det blev som sagt en klar förlust för Warberg hemma mot Helsingborg. Spelmässigt speglar kanske inte siffrorna resultatet, men som alla blivit varse om de fem första omgångarna i SSL så är det målen som räknas, inte bollinnehav eller antal passningar inom laget. Framför allt handlar det om att ta tillvara på sina chanser, något som gästerna gjorde klart bättre. Skottstatistiken på 22-16 till Warberg sätter siffror på det.

Känslan var också att Helsingborg fick matchen precis dit de ville. Långa stunder var det ett taktiskt rävspel där man lät sin klart svagare andrafemma vara inne på planen och spela av tid för att sedan gå på anfall när förstafemman med Nordgren, Nilsson och Lindholm fanns på banan. Det gjorde att tempot var ganska lågt, och när Warberg hade hamnat i underläge och sedan ville framåt så gjorde man det inte alltid med tanke.

Tidigt i tredje perioden vid ställningen 2-3 så kom det ett par ödesdigra sekunder för Warbergs del. Först glömde man av en helt fri Jonathan Nilsson framför eget mål när man låg högt upp i banan, och med lite flyt lyckades Nilsson peta in 2-4 efter en lång passning från Linus Nordgren. I bytet efter bröt Filip Kalentun en lyftboll framför eget mål och skulle sätta fart framåt, men spelade på lite för små marginaler när han på volley med en hand försökte passera närmsta Helsingborgs-spelare. Linus Nordgren fångade upp bollen och sköt 2-5 vilket sänkte Warberg.

Resten av matchen blev en ganska kontrollerad historia. Nytt slarv i försök att gå framåt på egen planhalva gav Andreas Lindholm fritt fram att göra 2-6, och med mindre än sju minuter kvar att spela kändes matchen definitivt avgjord. En time out från Kent Göransson i det här läget förändrade ingenting, utan Helsingborg rullade istället in 2-7 i tom kasse tre minuter senare. Innan matchen var slut stod Simon Svensson för matchens prestation när han bjöd på ett konstnummer i Helsingborgs slott som ledde till 3-7 genom Anton Birgersson och matchens sista mål.

Sammanfattningsvis kändes det som en match där Warberg var tillbaka i lite gamla synder från de två tidigare hemmamatcherna. Misstagen i försvarsspelet leder påfallande ofta till mål för motståndarna, och skall man ta poäng i den här serien måste man spela på större marginaler och vara mycket noggrannare. Samtidigt som man såklart måste vara effektivare framåt. Tre mål vinner man väldigt få innebandymatcher på!

Ska man leta efter positiva inslag från matchen så är det att Mattias Kongstad och Anton Birgersson har börjat leverera framåt. Duon stod för Warbergs alla tre mål och har nu gjort åtta respektive sex poäng på de senaste två matcherna.

Positivt är också att Sparbanken Wictory Center återigen var nästintill fullsatt. Inramningen och stödet från hemmafansen är högsta klass!

Nästa match spelas redan på tisdag, vilket blir herrlagets fjärde match på nio dagar. Då gästar man topplaget FBC Kalmarsund i en match som sänds på Eurusport med start 18.00.