Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Joel Birgersson förlänger med Warberg!

19 mars 2021 12:00
HERR

Precis inför kvalspelet mot SSL har herrlaget fått klart med en mycket viktig kontrakts-förlängning. Forwarden Joel Birgersson, tvåa i lagets interna poängliga i grundserien, har förlängt sitt avtal med ytterligare två år!


Den Bua-fostrade Birgersson kom till Warberg som 16-åring, och är nu, nyss 22 år fyllda, inne på sin fjärde säsong i a-truppen. Redan sin första säsong, 2017/2018, visade han framfötterna i framförallt slutdelen av säsongen, när han piskade in tre mål på tre matcher i kvalet till SSL. Ef-ter det har utvecklingen gått stadigt uppåt, och den hårdskjutande forwarden har ökat sitt po-änggörande år efter år samt tagit en allt större plats i laget. Nuvarande säsong slutade han på 35 poäng i grundserien, vilket ledde fram till en andraplats i den interna poängligan, endast slagen av veteranen Mattias Kongstad. Nu har han alltså förlängt sitt avtal med två säsonger, och blir såklart en mycket viktig pusselbit i nya tränaren Johan Astbrants lagbygge.

-Joel har legat högt på priolistan över förlängningar, så detta är såklart mycket positivt för oss. Han är redan idag en mycket viktig del av Warberg, och kommer bli än viktigare framöver om han fortsätter att utvecklas som han gjort hittills. Han är supervass sista tredjedelen av banan, men jag tycker också han har mognat i övriga delar av spelet och tar mycket bättre beslut nu. En stor fördel med honom är också att han är användbar, och lika bra, på både höger och vänsterkanten. Väldigt kul, och vi ser fram emot att se Joel växa och ta ännu större ansvar framöver, säger sportchef Kimmo Eskelinen.

Joel Birgersson kommenterar sin förlängning av avtalet så här:

-Det känns skönt att ha det klart med en fortsättning i Warberg IC. Det blir min femte respektive sjätte säsong och resan vi påbörjade för 4 år sedan har varit både rolig och inspirerande. Jag ser fortsatt goda utvecklingsmöjligheter både för mig och laget kommande år med Astbrant i spetsen. Att förhoppningsvis få ha Warbergspublikens stöd på plats under kommande år gör förlängningen än mer inspirerande med tanke på denna speciella säsong.

22 år gammal gör du redan din fjärde säsong i a-laget och tillhör en av de mer rutinerade, kommentar till det?

-Ja precis, första säsongen var väl mest en slump att jag kom in i laget men jag är glad att jag fick chansen så tidigt. Att jag är en av de med mest rutin i laget visar väl egentligen att vi har ungt lag och bygger för framtiden.

Hur ser du på din egen roll i laget nu och framöver?

-Min roll kommer vara ganska så lik den jag har just nu fast med ett större ansvar både på och utanför planen. Jag är inte den som pratar mest i omklädningsrummet, men det kanske jag blir mer tvungen till desto längre man är med. På planen vill jag vara en av de som leder laget och visar vägen med hårt slit och förhoppningsvis lite poäng och avgöranden.

Vi ser fram emot två nya härliga år med Joel och önskar han samt hans lag lycka till i stundande kval.