Första segern bärgad!

10 oktober 2019 21:03

953 dagars längtan är över! Ikväll tog Warbergs herrar sin första seger i SSL sedan den 1 mars 2017 då man besegrade Pixbo. Bortamötet med den andra nykomlingen Visby IBK slutade med seger 11-4!

Man kan tala om proppen ur, islossning eller ketchupeffekt. I idrottssammanhang är klyschorna många. Oavsett vilket så är det ingen överdrift att säga att kvällens seger var av det viktigare slaget, samtidigt som den var övertygande.

Den som satte tonen för kvällen var Mattias Kongstad. Redan efter två minuters spel satte han 1-0 i en flygande kontring där Simon Svensson serverade öppet mål. Upprinnelsen till målet en bollvinst på egen planhalva och fin transport framåt i banan av Philip Subiabre. Kongstad var sedan också sist på bollen åtta minuter senare och spikade en trygg 2-0 ledning efter första.

I andra perioden dröjde det bara en minut innan nyförvärvet Simon Nilsson fick göra sitt första SSL-mål, då han mycket vackert sköt 3-0 med en backhandvolley efter en diagnolapassning från Joel Birgersson. Efter det gick det mesta Warbergs väg. Nyss nämnda Joel Birgersson gjorde två raka mål innan Simon Svensson fick sätta punkt för en magisk andraperiod med sitt 6-0 mål. Warberg kontrollerade matchen fullständigt, och Visby såg närmast paralyserade ut av händelseförloppet.

Tredje perioden startade precis som de övriga två, nämligen med ett tidigt Warbergs-mål. Mattias Kongstad blev Warbergs första tremålsskytt då han förvaltade Anton Birgerssons passning och inte gjorde några misstag. Kort därefter blev också Joel Birgersson tremålsskytt när han sköt lagets åttonde mål. Däremellan hann också Visby spräcka sin målnolla. Resten av perioden blev såklart en transportsträcka. Warberg gjorde lite som man ville framåt och det var inte förrän man hade gjort sitt elfte mål, detta på straff genom Filip Erheden, som man slog av på takten och gav hemmalaget lite energi. Matchens tre sista mål gjorde nämligen Visby och det spikade slutresultatet till 4-11.

Härliga, viktiga och betydelsefulla tre poäng med hem från Gotland!

Nästa match spelas på söndag, den 13/10 hemma mot FC Helsingborg. Skaffa din biljett här!