Förlust i bortamatchen mot Rönnby

9 mars 2020 13:29
DAM

En svajig inledning av matchen gav fördel till bortalaget och Warbergs damer kom aldrig i kapp.

Under söndagen gästade Warberg Västerås och Rönnby för match i slutskedet av årets serie. En match som på förhand räknades in i kategorin ”svåra bortamatcher”, och också efter 60 minuter stod Rönnby som segrare med 4-2.

En svajig inledning grusade förhoppningarna om poäng denna eftermiddag, då Rönnby sprang ifrån till en 3 målsledning inför sista perioden. Det första målet kom direkt efter matchens inledande tekning. Trots flertalet goda chanser, främst i den andra perioden, dröjde det ända tills den femtonde minuten av sista perioden innan Warberg kunde spräcka målnollan. Sofie Karlsson serverade då mycket snyggt Sandra Hawerman öppet mål. Forceringen och jakten på kvittering kom igång försent och Rönnby kunde göra 4-1 i öppen kasse innan Amanda Johansson putsade siffrorna i matchens absolut sista sekund.

Plus i Warberg till Hanna Svensson, Amanda Ahola och Johanna Johansson som sliter förtjänstfullt genom hela matchen. Nu väntar en hyperviktig bortamatch mot Sirius på söndag innan serien avslutas hemma mot Täby helgen därpå.