Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Hemma
Partille
PAR
Borta
Warberg
WIC

Inför match- Partille IBS

14 december 2022 16:00
HERR

Imorgon torsdag spelar herrarna sin sista match för 2022 och innan ett drygt tre veckor långt uppehåll väntar. För motståndet står Partille, ett lag man besegrade i premiären med 7-3.


Efter de senaste omgångarnas fina resultat har herrarna satt sig i en bra utgångsposition för andra halvan av serien. Matchen mot Partille blir den första när serien vänder. Huruvida Warberg får fira jul och nyår som serieledare eller inte beror dels på resultatet mot Partille, men också hur det går för jagande Karlstad som i dagsläget har en match mindre spelad. Värmlänningarna spelar två matcher kommande helg (Lerum borta och Höllviken hemma) och tar vid två segrar över serieledningen. Warberg står idag på 26 poäng medan Karlstad har 24. Efter matchen mot Partille väntar ett jul och nyårsuppehåll, och nästa match för herrlaget spelas 7 januari hemma mot Skoghall.

Truppstatus

Mattias Kongstad knäskadad och missar hela säsongen.

Isak Ehrinton gör värnplikt och är ej tillgänglig.

Hannes Karlsson har en lättare knäskada, beräknas borta i fyra till fem veckor.

Tränarkollen Johan Astbrant

-Fokus i veckan har delvis varit att stänga föregående helgs match mot Fagerhult där jag är väldigt nöjd över hur vi presterar och där vi får ett bra resultat med oss. Spelarna tog sig an vår matchplan fullt ut och det gav verkligen den effekt vi ville. Nu har vi börjat titta lite mer på morgonens motståndare och försökt att förbereda spelarna på den uppgiften, det blir sannolikt en annan matchbild än senast mot Fagerhult. Vårt främsta fokus är dock att göra vårt jobb fullt ut och fokusera på våra saker, då vet vi att vi är svårslagna för alla lag.

Om motståndaren Partille IBS

Partille har gjort en fin första halva av Allsvenskan som nykomling. Man har tagit fyra segrar efter ordinarie tid och ytterligare en i sudden death, och står på 15 inspelade poäng. Bland annat besegrade man Karlstad på hemmaplan i november. Inför säsongen gjorde man ett par spektakulära värvningar i Albin Jansson och Patrik Malmström från Lindås, och dessa herrar har mångårig erfarenhet från både Allsvenskan och SSL. Precis som Warbergs-bekantingarna Rikard Eriksson och Tobias Jernsand. Föga förvånande är det också de tre förstnämnda som huserar i lagets interna poängligatopp där Malmström är bäst med 27 poäng (16+11) hittills. Endast Karlstads Anton Vestlund är bättre i serien med sina 28 poäng. Även om Malmström är i slutdelen av sin innebandykarriär så är det en oerhört giftig målgörare som allt som oftast hittar målet när han blir serverad fina passningar eller får tid att använda sitt skott. När lagen möttes tidigt i höstas i seriepremiären var det en match som länge stod och vägde. Partille spelade oerhört klokt och smart hela matchen och stor härförare för laget var Rikard Eriksson som med sin rutin verkligen visade vägen. Inte förrän det var fyra minuter kvar kom matchavgörandet när Markus Berntsson sköt 4-2 i powerplay. Warberg vann skotten överlägset i matchen, men Tobias Jernsand gjorde en jättematch i målet och Partille lyckades hålla jämna steg i nästan 60 minuter. På hemmaplan har man dessutom visat sig vara riktigt starka. Faktum är att alla lagets segrar har plockats på just hemmaplan. Att notera i sammanhanget är dock att man vanligtvis spelar sina matcher i Partillebohallen, men morgondagens möte går av stapeln i Partille Arena.

Astbrant om Partille

-Ett lag som är ganska svåranalyserat med många individuellt starka spelare som har en väldigt hög högstanivå. Det är svårt att se några riktiga mönster i deras spel och känslan är att de bygger mycket på att ett antal individer ska få träff i sitt spel. När deras toppspelare är bra så blir också Partille svårslagna vilket det har de bevisat många gånger redan i den här serien. Helt klart ett lurigt lag att möta så det blir en tuff nöt för oss att knäcka! Rent taktiskt behöver vi framför allt ligga nära deras nyckelspelare och samtidigt vara väldigt vaksamma framför vårt eget mål där de är starka och lastar in mycket bollar för att skapa situationer.

Så här ser du matchen

Live i Partille Arena- Matchstart 20.15 (!)

Streama på innebandy.tv- Länk till sändningen här!