Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Hemma
Warberg
WIC
Borta
Lund
LUND

Inför match- IBK Lund

8 januari 2023 09:00
DAM

Under söndagen väntar IBK Lund i omstarten efter julledigheten. Här får du förutsättningarna inför matchen.


Efter segern i Kalmar mot Kalmarsund innan jul så väntar nu en svår motståndare på hemmaplan i Sparbanken Wictory Center.

Truppstatus

Natalie Hjertberg och Hilma Ahnlund är fortsatt indisponibla p g a skador även om Hilma närmar sig en comeback. Amanda Svanström saknas av personliga skäl samt frågetecken för Ida Sundberg p g a sjukdom. Julia Gustafsson gör comeback efter sin frånvaro med hjärnskakning.

Tränarkollen, Andreas Burman

-Julledigheten kom ganska lägligt. Vi hade en del skador/skavanker och ganska mycket sjukdomar sista tiden innan ledigheten. Att vi också fick avsluta med en seger borta mot Kalmarsund var väldigt skönt. Vi hakar på slutspelsracet vilket var viktigt. Vi har en bra träningsvecka med oss efter ledigheten och spelarna känns hungriga. Mycket fokus i veckan har handlat om hur vi ska hantera Lunds man-man-spel. Det känns som att vi har ganska bra koll på det nu. Ska bli skönt att komma igång med matchandet igen. Det startar intensivt direkt med tre matcher på sju dagar. Så det gäller att plocka ihop poäng direkt!

Om motståndaren Lund

Lund är ett lag som börjar växa in i SSL-kostymen och har nog hittills överraskat de flesta förhandstippare genom att ligga på slutspelsplats efter drygt halva serien. Man spelar med ett karakteristiskt man-man-försvar där det ofta blir målsnåla tillställningar. Laget har byggt vidare på sitt spel genom stor kontinuitet både på ledar- och spelarsidan där utropstecknen så här långt har varit målvakten Johanna Birgersson och målsprutan Emelie Rosenqvist.

Senaste mötet mot Lund slutade med en suddenförlust för Warberg med 3-2. Detta efter att Lund kvitterat med 40 sekunder kvar av matchen.

Burmans tankar om Lund

-Lund är ett lag som spelar man-man, vilket gör att man får tänka på lite andra sätt. Den här matchen kommer handla om att vi inte tappar bollen på fel ställen. Vi behöver vara väldigt noggranna när vi har bollen, spela smart och vara fokuserade.

Så här ser du matchen

Live på plats i Sparbanken Wictory Center - Köp din biljett här!

Streama på SportExpressen - Länk till sändningen här!