Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Inför hemmamatchen mot Malmö FBC

6 mars 2020 10:19
DAM

Det är fredag & matchdag. Ikväll kommer Skånelaget Malmö FBC på besök till Sparbanken Wictory Center. Med endast nu fyra omgångar kvar att spela så är alla poäng viktiga för våra damer som för nuvarande ligger precis ovanför strecket.


Säsongen börjar att dra sig mot de sista omgångarna. Nu väntar två hemmamatcher och två bortamatcher innan säsongen 2019/2020 är till ända. Men innan det ska mycket innebandy spelas och många poäng ska fördelas. Efter förra omgången behöll damlaget sin placering som nummer 12 i tabellen efter att Dalen förlorade matchen mot Skoghall. Warberg ligger nu två poäng före Umeå-laget i tabellen.

Ikväll väntar en tuff kamp för våra damer, för motståndarlaget Malmö är ett välspelande lag som är ett av två lag som tagit tre poäng mot IKSU under säsongen. Malmö ligger just nu på en 6:e plats i tabellen med en poäng mindre än Endre som senast var på besök i SWC. Warberg spelade i den matchen tryggt och med ett starkt försvarsspel mot Endre och det kommer att krävas av laget även ikväll.

Lagen möttes senast i november nere i Malmö. Då var det en jämn match ända fram till slutminuterna. 4-4 var ställningen när det återstod dryga två minuter av matchen. Slutresultatet skrevs till 6-4 till Malmö efter ett sista mål i tom bur i slutsekunderna. Några spelare i Malmö att hålla extra koll på är främst lagkapten Ellen Rasmussen som varit med Malmö FBC på hela resan från division 2 upp till SSL. Landslagsspelaren ligger just nu på delad tredjeplats i poängligan på 58 poäng. Även unga talangen Maja Ekström (född 2002) är en spelare som är en viktig poänggörare för lagen.

Warbergs form pekar uppåt. Laget har tagit poäng i de fyra senaste matcherna och visat upp ett stabilt försvarsspel. Det kommer att krävas samma vilja och kämparglöd som laget uppvisat de senaste matcherna för att ta poäng mot Skånelaget.

Klockan 19:00 startar matchen och vi vill önska er varmt välkomna till hallen.