Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Amanda Karlsson lyfts upp från Warberg IBF!

7 maj 2021 16:30
DAM

Nästa spelare att presenteras till damlaget är en Warbergsfostrad spelare som nu lyfts upp från eget led till damtruppen, vi säger varmt välkommen till Amanda Karlsson. Det är en spelskicklig back som tar plats i SSL-truppen för kommande säsong.


Många unga spelare börjar spela innebandy för att det är kul att umgås med vännerna. Men intresset växer och förebilder på planen upptäcks. Så var det för vår nya damlagsspelare Amanda Karlsson som ung satt på läktaren och kollade på när Warbergs damlag spelade matcher. Förra säsongen blev inte som Karlsson och hennes Allsvenska-lag tänkte sig. Sex matcher hann spelas innan serien stängdes ner, men träningarna för den 19-åriga Karlsson flyttades från den Allsvenska truppen till SSL-truppen. Och tränarna såg något i den unga spelaren som nu tilldelas en plats i kommande säsongs SSL-lag och där med sitt första a-kontrakt.

Så här säger klubbchef Emil Risberg om beslutet att lyfta upp Amanda Karlsson:

-Amanda tillhör nästa generation som med rätt träning och matchning har stora möjligheter att etablera sig som en etablerad SSL-spelare. Hon har helt rätt inställning till sitt idrottande, vilket är en förutsättning ifall man vill ta det sista steget till eliten.

Amanda Karlssons egna tankar om att vara klar för damlaget låter så här:

-Det känns såklart superroligt och motiverande att få chansen att spela innebandy på den högsta nivån. Som liten såg jag upp till A-lagsspelarna när man var på varje match och hejade, så det känns jättekul att få vara en del av det laget nu. Extra roligt kommer det såklart bli att spela SSL för min moderklubb som fostrat mig till den spelaren jag är idag.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

-Som spelare skulle jag säga att mina styrkor ligger i spelförståelsen och tryggheten med boll. Jag gillar att hitta öppnande pass och att bryta bollen högt upp i plan. Jag vill såklart också alltid hjälpa laget genom mycket pepp och snack, man hör mig om man är i hallen så att säga (haha).

Vad är dina förväntningar?

-Förväntningarna på kommande säsong individuellt är såklart att ta en backplats och vara en given spelande spelare. Jag vill utveckla mina svagheter och bli ännu bättre på mina styrkor. Lagmässigt så kommer målet vara att komma så högt upp i tabellen som möjligt och att ta vara på varje match och poäng.

Vi hälsar Amanda Karlsson varmt välkommen till damlaget och önskar henne samt laget ett stort lycka till.