WIC

Förlust mot Partille

15 december 2022 22:16
HERR

Släkten var värst när Warberg föll borta mot Partille med 2-4. Tidigare Warbergs-målvakten Tobias Jernsand gjorde en fantommatch i Partilles mål och såg på egen hand till att Warberg fick vända hem tomhänta.

Ibland är inte idrotten logisk. Hade man fått se matchen Partille-Warberg på en videouppspelning utan mål och sedan gissa slutresultatet på matchen så hade det varit omöjligt att gissa på en hemmaseger. Men så blev det. Bortsett från den första perioden som var någorlunda jämn, framför allt chansmässigt, så var det i stort sett spel mot ett mål. Likheterna med premiärmatchen i höstas som Warberg till slut vann med 7-3 var slående. Warberg förde spelet, skapade chanserna, men fick inte utdelning. Tobias Jernsand i Partilles mål visade upp ett målvaktsspel som stundtals var omänskligt. Det hade gått skriva en hel dagstidning med bilaga för att redovisa alla Warbergs målchanser, men varje sida i tidningen hade slutat på samma sätt. Med en Jernsand-räddning. I andra perioden när Warberg låg på för kvittering efter Partilles 1-0 från första perioden hade han dessutom sina stolpar med sig två gånger. Max Källerteg fick två identiska inspel centralt i slottet och avslutade bra, men tyvärr några centimeter "fel". Warbergs kvittering kom när halva matchen var spelad och det krävdes ett powerplay och ett diagonalpass med direktskott för att få hål på Jernsand. Anton Birgersson serverade Simon Svensson som distinkt tryckte upp kvitteringen högt i målet. Islossning trodde nog de flesta, men icke. Med fem minuter kvar av perioden tog istället Partille tillbaka ledningen när Jernsand nu också hamnade i poängprotokollet med ett snabbt utkast som Erik Ström som på något sätt fick in i mål bakom snopna Warbergs-försvarare. Tredje perioden löpte på i samma mönster som tidigare. Warberg radade upp chanser och sköt skott efter skott men istället för en kvittering gjorde Jacob Holm 3-1 med knappa nio minuter kvar när han tråcklade in en lyftning från Rikard Eriksson. Imponerande effektivitet av Partille, oavsett hur svårt det var att förstå. Filip Erheden gav lite hopp med sin reducering när fem minuter återstod, men Warberg kom inte närmre än så. Man låg på med sex utespelare mot fem men i jakten på kvitteringen kom istället ytterligare ett Partille-mål i tom bur. Alexander Eriksson fick spika slutresultatet 4-2 med 37 sekunder kvar och utan att ta något ifrån Partilles tappert kämpande utespelare så får de tacka en helt overkligt bra Tobias Jernsand för sina tre poäng ikväll!

Warberg får slicka såren och ladda upp batterierna för andra halvan av serien efter nyår. Förlusten såklart en plump i protokollet men det visar också på en jämn och tuff Allsvenskan södra.

Tränarkommentar av Johan Astbrant

-Spelar vi om den här matchen 100 gånger så vinner vi den 99 gånger, men idag känns det som vi vaskar bort tre poäng. Det känns väldigt onödigt i en så jämn tabell. Jag är såklart väldigt besviken, Partille spelar sitt låga försvar bra men vi själva hamnar i fällan och transporterar bollen alldeles för mycket och har alldeles för många touch på den istället för att spela och ta avslut direkt. I den här typen av matcher måste man ha poängspelare som kliver fram och tar ansvar, men den girigheten saknar vi. Såklart extra bittert med tanke på att vi nu också går på ledighet och inte spelar match på över tre veckor, det är ingen rolig karamell att suga på över jul och nyår.