Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Inför match med Joel Birgersson

26 oktober 2017 11:45
Herr

Vi tog oss ett snack med den yngre brodern Birgersson inför helgens match mot Kalmarsund. Precis blivit uttagen i U-19 landslaget och äntligen fått göra sin första mål i A-laget.


Nyligen uttagen i U-19 landslaget och du ska få representera Sverige i EFT-turneringen 3-5 november. Förvånad över uttagningen eller kändes det som att du låg bra till för att bli uttagen efter senaste lägret? Förvånad skulle jag väl inte säga att jag blev. Jag visste att jag hade gjort ganska bra ifrån mig på Bosön så känslan var ändå att jag låg hyfsat bra till att komma med trots att jag kom in som reserv till lägret.

När vi är inne på landslaget. Har du några bestämda uppsatta mål med innebandyn? Tex ta dig hela vägen till A-Landslaget eller hur tänker du där? Klart det är det A-landslaget som är den stora drömmen men det är såklart inget jag tänker på i nuläget, nu har jag andra delmål i min karriär som jag fokuserar på.

Nu på lördag möter vi Kalmarsund som är en av favoritlagen för att ta en kvalplats till SSL. Hur bra koll har du på Kalmarsund? Har de några speciella styrkor eller svagheter? Ja precis! Jäkligt rolig match att spela. Jag har inte så bra koll på Kalmarsund mer än att jag har hört att dem har en bra femma som bidrar med mycket poäng.

**Hur tror du matchbilden kommer att se ut mot Kalmarsund? ** Eftersom jag inte har så bra koll på Kalmarsund så vet jag inte. Vi kommer nog gå igenom lite om dem och hur vi vill att matchbilden skall se ut inom de närmsta dagarna skulle jag tro. Vi lägger inte så mycket fokus på motståndarna, vi vet att vi vinner om vi kommer upp i nivå.

De senaste matcherna har du spelat ihop med Oliwer Olsson som center och Simon Bundgaard som forwardskollega. Hur funkar samarbetet mellan er tycker du? Vad har ni för olika roller på plan? Jag tycker vi börjar hitta varandra mer och mer för varje vecka som går, och framförallt tar vi för oss mer och mer. Jag skulle säga att min roll är att skapa farliga lägen och vara jobbig att möta i defensiven med fart i fötterna, likadant med Bundgaard som har ett bra skott. Oliwer hjälper också till framåt med fina passningar, men speciellt med sin fysik i defensiven.

Har du någon speciell rutin inför matcherna som du måste göra innan det är dags för att spela match? Förra året när vi inte käkade med laget hade jag en speciell rutin med kosten. Alltid innan match käkade jag makaroner och köttbullar och då åt jag alltid 23 köttbullar eftersom jag har det numret på tröjan, haha. I år har jag ingen speciell rutin förutom att jag gärna går ut och går innan matcherna och precis innan matchstart dricker jag en Nocco.

Du har din äldre bror Anton i laget. Hur är det att spela i samma lag som sin bror? De är klart att det är kul. Vi spelade mycket ihop i Buas juniorlag så det är roligt att kunna spela ihop igen.

Hur tror du matchen slutar mot Kalmarsund? Vi vinner med 6-8!

Tack för att du tog dig tid och lycka till på lördag!

Läget i laget: Robin Westergren fortsatt borta pga skada. Lite sjukdomar har det varit i laget under veckan, men alla förväntas vara tillbaka till matchen.