Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Nico Mutter förlänger sitt avtal

25 april 2022 12:00
HERR

Warberg har landat en överenskommelse om ett nytt avtal med Nico Mutter. Schweizaren som anslöt inför den precis avslutade säsongen kom närmast från Wiler Ersigen och spel i Schweiziska högstaligan NLA.


Debutsäsongen i Sverige innebar serieseger i Allsvenskan Södra men slutade tyvärr i moll med ett misslyckat kvalspel. Det senaste till trots stod 23-åringen för en fin debutsäsong med en jämn poängproduktion. Han tillförde också många goda egenskaper i den befintliga truppen med sitt sätt att vara en professionell idrottsman.

Nico en viktig pusselbit i årets truppbygge. Med en säsong fylld av nya erfarenheter lagd till handlingarna hoppas vi nu att laget ska kunna ta nästa steg.

Så här säger Nico själv om framtiden.

-Vi kommer att ha ett bra lag även nästa säsong och målet är att uppnå det vi inte lyckades med i år. Det finns bara ett sätt att nå framgången och det är att vi behöver investera än mer på och utanför planen. Här vill jag vara med och ta ett stort ansvar för laget.

Hur gick tankarna för dig innan valet föll på att förlänga med Warberg?

-Jag hade alternativ både från Schweiz och Sverige men när Warberg erbjöd mig en möjlighet att förlänga mitt avtal stod det snabbt klart att det är här jag vill spela. Kulturen, det vi har på gång och fansen som finns här i Warberg är något jag vill vara en del av. Jag har njutit från första stund och vill fortsätta göra det i blått.

Assisterande tränare Ludwig Bengtsson kommenterar förlängningen så här.

-En viktig beståndsdel i vårt DNA att kunna behålla Nico. Han var snabb med att acklimatisera sig och verkligen ta sig an den innebandykultur vi har i Warberg. Lägg också till hans idrottsmannaskap i att verkligen tillföra en hög professionalism till vårt unga lag som blir en viktig lära för alla våra spelare att ta del av. Med Nico i laget kan vi fortsätta bygga på sikt men också utveckla hans spel ännu mer. En spelartyp som inte växer på träd.

Vi önskar Nico lycka till i sin andra säsong i Warbergströjan!