Stark seger i Uppsala!

18 februari 2018 21:28

Warberg besegrade Sirius på bortaplan under söndagen med klara 5–1 och tar därmed ett kliv bort från det nedre strecket, där det nu skiljer fyra poäng. Bakom siffrorna står ett bra försvarsspel och en säker i sista utpost i Frida Bengtsson, som alltså bara släpper en boll förbi sig under matchen! Vi tog ett snack med Frida efter matchen.

Grattis till segern, Frida. Dina reflektioner över hur matchen var? Tycker vi var starkare än Sirius framför båda målen och det var avgörande idag. Vi vill mer och skapar farligare lägen även om Sirius skjuter en del skott.

Du får enligt den officiella statistiken 28 skott emot dig. Hur upplevde du trycket från Sirius idag? Många skott utifrån och de returer som blev tar backarna hand om. Upplever sista perioden som att dem lägger in allt mot mål, nästan lyfter in bollar och som sagt gör backarna det bra som låter mig koncentrera mig på bollarna och de löser resten runt omkring.

Nu tar vi den tredje segern på fyra matcher. Vad tycker du är skillnaden vad som hänt i gruppen efter att Mikael Nilsson gick in som ansvarig? Vi fokuserar mer på vad vi ska göra och våran prestation och tittar inte så mycket på andra lag, tycker jag. Sedan tycker jag att vi spelare har höjt oss också. Idag till exempel spelar vi på tre femmor en bra bit in i tredje perioden och alla kämpar och sliter för varandra varje byte.

Först en bussresa hem, sedan ny träningsvecka och därefter match hemma mot Linköping på lördag. Hur ska ni ladda om inför nästa tuffa uppgift? Att vi har samma attityd och glöd och fortsätter jobba för varandra på matcherna och fortsätter att jobba på detaljer under träningarna! Då kommer det ge utdelning i tabellen också.

Grattis till segern och ha en skön hemresa!

Nästa match spelas kl 14:00 på lördag då Linköping kommer till SWC. Det är en riktigt viktig match där båda lagen krigar för poängen som sen ska leda till nytt SSL-kontrakt. Hoppas vi ses då!