Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Hemma
Endre
END
Borta
Warberg
WIC

"Det gäller att ha hjärta i allt vi gör"

21 november 2020 09:00
DAM

Dagens möte är mellan tabell tvåan Endre och femman Warberg. Alice Bengtsson ger oss en inblick i dagens match, som startar klockan 12:30 och ni ser den som alltid på SportExpressen Play.


Gotlänningarna har inlett säsongen på ett övertygande sätt, laget kom upp i en strike av sju raka segrar innan sviten bröts. I senaste matchen kom säsongens första förlust. Endre föll på bortaplan mot Uppsala laget Sirius med uddamålet.

Några spelare i Endre att hålla lite utkik efter är tidernas bästa målskytt i SSL, 34-åringen Anna Jakobsson. Även Ellen Bäckstedt, med nummer 12 på ryggen ligger just nu trea i SSL poängliga med 19 poäng. Det är lika många som Warbergs Sandra Hawerman, men hon innehar andraplatsen på fler gjorda mål.

En kedjekamrat till Hawerman som ökade på sitt poängkonto senast i Warberg är Alice Bengtsson. Lindås fostrade Bengtsson som anslöt till laget till säsongen säger så här om den första tiden i Warberg:

-Jag är väldigt nöjd med laget och tycker jag fått ett jättebra mottagande sedan första dagen. Jag trivs i föreningen och med tränarna som jag tycker kompletterar varandra på ett bra sätt.

Vad säger du om ditt eget spel?

-Prestationsmässigt tycker jag det har gått lite upp och ner. Men jag känner mig allt mer bekväm ju fler matcher som spelas, så jag tror och hoppas man är på rätt väg nu.

Kedjorna har ändrats lite, du har nu spelat några matcher med Andersson & Hawerman. 2 mål senast från dig, känns det som att ni hittat rätt?

-Ja, jag känner att vi börjar hitta varandra nu och tycker att vi hela tiden försöker sätta lagkompisen i bra lägen. Vi har även fått in tajmingen så det känns bra. Det är kul att spela med dem!

Ni kommer från en seger mot Täby. Vad betyder en sådan vändning som ni lyckas med i tredje perioden för laget?

-Såklart att det betyder jättemycket att vända ett 5-2 underläge i sista perioden. Det stärker oss som lag samt visar att vi orkar att spela i 60 minuter. Jag tycker också vi visar i denna match att det kollektiva är starkt.

Helgens uppgift, Endre på bortaplan. Hur ser du på den matchen?

-Först och främst ska det bli oerhört kul! Är oerhört taggad på att möta Endre, men också på att hänga med laget en hel helg. Jag tror att det kommer bli en tuff match så det gäller att vi ger 100 % och har hjärta i allt vi gör.

I Warbergstruppen som igår lämnade fastlandet saknas Nellie Wilhelmsson, Julia Gustafsson och Josefine Johnsson samt skadade Therese Arneson och Sofie Karlsson.

Klockan 12:30 startar matchen och ni ser den som alltid på SportExpressen Play. Länk till matchen hittar ni här: Endre – Warberg