Onsdag
12 Feb 1 match
Lördag
15 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 2 matcher
Lördag
14 Mar 1 match
Söndag
15 Mar 1 match
Lördag
21 Mar 1 match

Dags för match- Falun borta!

15 november 2019 10:49
Herr

Efter ett nästan två veckor långt matchuppehåll är det dags för herrlaget att ge sig in i hetluften igen. Det är inte vilken match som helst som väntar, utan serieledande giganten Falun på bortaplan!


Efter en helgs landslagsuppehåll blir det nu en rejäl upptrappning i matchschemat för SSL. Herrarna skall inom en vecka, med start imorgon lördag, möta Falun borta, Jönköping hemma (onsdag) och Storvreta borta (lördag 23/11). Tre lag på slutspelsplats, varav två av dem, Falun och Storvreta, de absolut största favoriterna till att vinna SM-guld senare i vår.

Falun är just nu i serieledning en poäng före Storvreta. Man har spelat tio matcher och vunnit nio utav dem, och är ännu obesegrade efter full tid. Man snittar nästan tio mål per match framåt, så att säga att det blir en tuff utmaning för Warberg är en underdrift. Laget har tillsammans med Storvreta varit svensk innebandyns stora giganter de senaste tio åren, och det kryllar av värdsklassspelare på varenda position. Man har tre spelare på de fyra översta placeringarna i poängligan just nu, Alexander Galante Carlström (1:a), Emil Johansson (3:a) och Omar Aldeeb (4:a). Galante Carlström står i en klass för sig själv med sina smått otroliga 25+6.

Faktum är att truppen är så stjärnspäckad att det är omöjligt att plocka ut någon nyckelspelare före någon annan, det finns som sagt toppspelare med landslagsmeriter och SM-guldmedaljer i varenda formation.

Falun har gjort sig kända med sitt rörliga spel där alla femmans spelare rör sig över stora ytor och byter platser med varandra. Tränare Tomas Brottman ställer alltid högra krav på sina lag och finns det något lag som anammat utrycket "totalinnebandy" så är det Falun. Det är inte sällan backarna befinner sig högst upp i banan och spelar anfallsspel.

För Warberg handlar det såklart om att se matchen som en stor och häftig utmaning och att samla erfarenhet, ingenting annat. En chans att få mäta sig med ett av världens absolut bästa lag och spelare där det krävs 100% fokus och noggrannhet i varenda byte och situation.

Johan Dahlqvist följer inte med bussen till Dalarna på grund av en skadekänning, annars kan Göransson och Drake mönstra fullt lag.

Matchen startar kl 16.00 lördag 16/11, och kan som vanligt ses på SSL Play. Länk hittar du här.