Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Herrlagets verksamhet på paus

2 december 2020 10:00
HERR

Efter att ha drabbats av ytterligare Corona-fall har herrlagets verksamhet varit på paus i över en vecka, och fortsätter att vara så veckan ut.

Datum för återstart är satt till måndag den 7 december.


Igår tisdag bekräftades ytterligare ett fall av Covid-19 i herrtruppen, och det totala antalet konstaterade fall är nu upp i sex stycken. Laget har inte träffats sedan tisdag den 24 november i ett försök att förhindra spridningen, men fyra fall har alltså ändå tillkommit efter att hela truppen testades för en vecka sedan.

Från början planerades att återuppta träningen imorgon torsdag, den 3 december, men efter senaste dagarnas utveckling har beslut tagits att gemensam träning får vänta till nästa vecka.

Så här kommenterar Kimmo Eskelinen, sportchef, situationen:

-Vi är i ett läge där vi inte har riktig kontroll på spridningen, och spelare som testades negativa förra onsdagen har några dagar senare testats positiva. Vi har gjort allt vi kan för att förhindra spridning genom att inte träna eller spela matcher tillsammans, men eftersom inkubationstiden varierar så måste vi göra allt vi kan för att få ett stopp. Därför känns det självklart att vi tar paus från gemensam träning i ytterligare några dagar.

Vad innebär det här ur ett sportsligt perspektiv för er?

-Självklart är det ingen bra situation. Vi har i dagsläget matcher inplanerade till den 10:e, 16:e, 19:e och 21:a december. Fyra väldigt viktiga matcher för oss, och att gå in i en sån period med två veckor helt utan gemensamma träningar blir en utmaning. Men å andra sidan har vi inget val, precis som vi har konstaterat tidigare så blir idrotten sekundär när det handlar om människors hälsa.

Vad gör truppen idag, de har inte tränat ihop på över en vecka?

-Det stämmer. Alla spelare som är friska har fått träningsschema av vår fystränare Jonathan Tygesen, och får träna på egen hand. För spelare som är sjuka handlar det såklart om att vila och försöka bli friska. Utöver de konstaterade Covid-fallen har vi dessutom ytterligare ett par spelare med vanliga förkylningar och influensasymtom. Det är såna tider, bara att gilla läget och försöka göra det bästa av situationen. Vi får hoppas att det ger en positiv effekt på andra sidan, jag skulle bli oerhört förvånad om vi inte har en sjukt spelsugen och hungrig grupp som kommer tillbaka till träning nästa vecka!

Kan det bli tal om att flytta fler matcher framöver?

-Det återstår att se. Dyker inte fler fall upp så startar vi med gemensam träning igen måndag den 7:e december, och har alltså match den 10:e december mot Lindås. En match som är flyttad dit sedan tidigare då Lindås som hade symtom på Covid i truppen. Är det nåt vi lärt oss senaste veckorna så är det att ta en dag i taget och se hur saker och ting utvecklas.