Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Johan Astbrants tankar om försäsongen så här långt och kommande match mot Pixbo

20 augusti 2021 08:00
HERR

Tre matcher har spelats sedan vi senast pratade med Johan Astbrant, intervju i sociala medier, och hans debut i båset för Warberg. Första matchen spelades i onsdags föregående vecka, mot FBC Lerum, på lördagen tog laget emot IBK Lund i SWC och i söndags gick turen till Växjö. Här kan ni läsa hans ord om matcherna som spelats.


Hur såg ni på träningsmatcherna som väntade er?

-Inför veckan så hade vi egentligen tre olika typer av fokus. Mot Lerum handlade det mesta om att komma i gång efter en lång sommar utan matcher, matchen mot Lund ville vi jobba mer med spelet med boll och sen avslutade vi veckan mot att mer fokusera på spelet utan boll mot Växjö. Summerar vi veckan så är det som vi förväntat oss med mycket upp och ner i spelet. Tycker att spelarna har ett bra beteende och verkligen visar vilket hårt jobb dem vill lägga ner.

Vad har du att säga om matchen mot Lerum?

-I matchen mot Lerum så äger vi mycket boll och möter ett lag som mer eller mindre bara vill ligga på omställningar. Lurigt lag att möta då de har en hel del spetsspelare och farliga gubbar när det kommer till avslut och att göra mål. Tyvärr så får vi inte ut så mycket av det sättet vi vill spela på, utan där har vi fortfarande gamla mönster i ryggmärgen som sitter i som spelarna inte lyckades att komma ifrån.

Det blev förlust mot Lund, tankar kring det?

-Matchen mot Lund är helt obegripligt att vi inte vinner sett till alla chanser vi skapar. Jag skulle säga att spelar vi om den matchen så kommer vi vinna 99 av 100 gånger. Vi vinner skotten med 38–18 och har tretton 100%-iga målchanser förutom målen som vi gör. Oavsett resultat och hur märkligt det än kan låta så spelar vi mer efter dem principer i spelet vi söker.

Dagen efter åkte ni till Växjö, uddamålet mot ett slutspelslag i SSL?

-Mot Växjö är vi jättenöjda då vi kommer till vår tredje match på fem dagar och matchar ett såpass bra lag som Växjö, som spelar sin första och enda match på hela den veckan. Här tycker jag vi får bestämma matchbilden så som vi vill spela. Vi styr spelet fast Växjö har mer boll än oss. Tycker vi har fina intentioner i spelet med boll och våra linjer i försvaret ser bra ut.

Summerar vi veckan så är vi absolut inte nöja med resultaten för i Warberg har vi en historia och kultur av att vinna matcher oavsett dignitet på matchen. Det vi behöver jobba med framöver är dels att vi behöver höja effektiviteten då vi endast gör elva mål på cirka 100 avslut, vilket inte kommer hålla i längden. Vi behöver också få tillbaka våra skadade spelare så vi kan börja jobba mer med att sätta formationer och bygga roller runt dessa.

På lördag väntar match mot Pixbo Wallenstam, vad har du för förväntningar på den matchen?

-Återigen en tuff match mot ett SSL-lag. Vi kommer att fortsätta utveckla vårt spel och sättet som vi vill spela på. Vi vill se spelare med mod och som vågar spela ut och göra de saker vi tränat på. Under förra veckan hade vi mer eller mindre olika teman inför varje match, nu blir det mer en helhet där vi vill att anfallsspelet sitter ihop med försvarsspelet och vice versa. Vi kommer ha fortsatt ha en del spelare bort av olika anledningar så här vill vi också få indikationer på vilka spelare som är beredda på att axla en störa roll.

Vi säger stort tack till Astbrant och önskar han och laget lycka till på lördag.

Matchen spelas klockan 12:30 i Wallenstam Arena under GP-dagen. Biljetter till hela dagen går att köpa på pixbo.se/biljetter. Med biljetten ni köper kan ni se både dam- och herrmatchen.
Om ni inte kan ta er till Mölnlycke kommer GP att sända matchen:
Direktlänk till sändningen hittar ni här.
Även HN kommer att sända matchen via hn.se:
Direktlänk till matchen hittar ni här.