JIK

2 poäng efter vändning mot Jönköping

23 januari 2021 17:30
DAM

Vinst i förläningen mot Jönköping efter att ha vänt ett 0-4 underläge. Slutresultatet skrevs till 5-4.

Det var glädjescener utan desslike när Therese Arneson avgjorde matchen i Sparbanken Wictory Center på straff, det enda framträdandet som hon gjort hittils denna säsong. Och så gick det med att underskriven, innan matchen sa att hon inte kom till spel.

Åter till matchen så var det en tungt läge för Warberg en minut in i den andra perioden när gästerna gör 0-4. Dock blev det sista målet som gjordes bakom Hanna Svensson och Warberg var ikapp på resultattavlan med fyra minuter kvar av tredje perioden. Matchen gick till förlängning utan att något lag avgjorde, vilket resulterade i suddenstraffar.

Jönköping sätter sin första, Pernilla Hermansson sätter Warbergs första. Hanna Svensson räddar och Arneson sätter sin.

Så här sa Andrea Envall direkt efter slutsignalen:

-En match där det svänger mycket fram och tillbaka där vi väldigt starkt jagar ikapp ett 4-0 underläge. Tycker vi har flera chanser att avgöra i 5 mot 5, men så även Jönköping så ett rättvist resultat efter fulltid. Bästa på hela matchen var när Therese får gå in och avgöra straffläggningen då hon inte spelat en minut pga skada den här säsongen, så mäktigt!

Periodsiffrorna i matchen blev: 0-3, 2-1, 2-0, 1-0

Målskyttar i Warberg: Amanda Johansson, Camilla Halldén, Sandra Hawerman, Andrea Envall & Therese Arnesson (Pernilla Hermansson)

Se alla målen i highlightsen här: Warberg IV - Jönköping IK