Söndag
13 Mar 1 match
Lördag
19 Mar 1 match
Söndag
20 Mar 1 match
Onsdag
23 Mar 1 match
Söndag
27 Mar 1 match
Onsdag
07 Sep 1 match
Fredag
09 Sep 2 matcher
Söndag
11 Sep 2 matcher
Lördag
17 Sep 1 match
Söndag
18 Sep 1 match
Lördag
24 Sep 1 match
Söndag
25 Sep 1 match
Idag 1 match
Lördag
01 Okt 1 match
Söndag
02 Okt 1 match
Lördag
08 Okt 2 matcher
Lördag
15 Okt 2 matcher
Lördag
22 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Onsdag
26 Okt 1 match
Lördag
05 Nov 1 match
Lördag
19 Nov 1 match
Söndag
20 Nov 1 match
Fredag
25 Nov 1 match
Lördag
26 Nov 1 match

Anton Birgersson tillbaka i Warberg!

29 april 2022 12:00
HERR

Efter två säsonger i Storvreta IBK har Anton Birgersson bestämt sig för att flytta hem och spela med Warberg IC igen! 26-åringen har tidigare öst in poäng i den blå tröjan och blir ett tungt nyförvärv för manager Johan Astbrant.


Bua-sonen Anton Birgersson behöver ingen närmre presentation för Warbergs-publiken. Han var en av lagets absoluta frontfigurer och bästa spelare från genombrottsåret 2016 och fram till 2020 när laget pendlade mellan Allsvenskan och SSL. Under dessa år producerade han inte mindre än 173 poäng från sin vänsterkant varav 58 av dessa poäng gjordes i SSL. Sin debut gjorde han i Warbergs herrlag redan 2014 som 18-åring efter att ha spelat i klubbens juniorlag åren dessförinnan.

I samband med degraderingen till Allsvenskan 2020 valde Anton att testa vingarna utanför kommungränsen och valet föll då på flerfaldiga svenska mästarna Storvreta. Första säsongen i Uppsala-klubben blev lyckosam med gott om speltid och en hel del poäng individuellt (11+5) samtidigt som laget tog sig till en ny SM-final. En final man dock förlorade mot IBF Falun. Men tiden i storklubben har också kantats av skador och en efterhängsen fotskada har gjort sig allt mer påmind ju längre tiden har gått. Föregående säsong blev inte alls vad Birgersson hade tänkt sig och han har fått nöja sig med sporadiska inhopp på olika positioner samtidigt som fotskadan hindrat honom från att kunna konkurera och prestera fullt ut.

Nu har han istället bestämt sig för att flytta hem och förstärka ett SSL-jagande Warberg istället, och trots att tiden i Storvreta inte blev helt som han hade tänkt sig så känner han att det är en bättre och mer erfaren innebandyspelare som är tillbaka på hemmaplan.

-Det ska bli väldigt roligt att komma hem till Warberg igen och fortsätta den resan som laget har påbörjat mot SSL. Jag tycker vi har något spännande på gång och med lite mer spets kommer det att se väldigt bra ut. Av tiden i Storvreta har jag fått med mig väldigt nyttiga lärdomar om mig själv men även för gruppen. Något jag tar med mig hem och som hade stor påverkan på mig är den stora vinnarmentalitet man byggt upp i Storvreta.

Assisterande tränare Ludwig Bengtsson som känner Anton Birgersson sedan lång tid tillbaka är såklart nöjd över lagets senaste nyförvärv.

-Det är självklart mycket glädjande att spelare som har varit hos oss tidigare vill komma tillbaka! Anton är ju en lokal spelare som har gjort resan från ung talang till den innebandyspelare han är idag här i Halland. Även om inte tiden i Storvreta blev exakt vad Anton hade hoppats på så får vi hem en mer erfaren ”Birger” som kommer att kunna bidra mycket på plan men också utanför sargen. Han har sina bästa år framför sig och jag är övertygad om att han kommer att hitta rätt hos oss och i sättet vi vill spela innebandy på.

Anton kommer i början på maj att genomföra en operation i den skadade foten, och rehabiliteringstiden är i dagsläget lite osäker. Han förväntas vara tillbaka i spel någon gång under tidig höst om allt går enligt plan. På frågan om vad han har för personliga mål inför hemkomsten är han tydlig med sin målbild.

-Mitt mål är först och främst att bli skadefri och därefter se till att boosta upp mitt självförtroende som fått sig en törn senaste säsongen. Jag vill hitta tillbaka till det spelet jag hade innan skadorna begränsade mig.

Fantastiska fredagsnyheter för alla Warbergs-supportrar! Vi hälsar Anton varmt välkommen tillbaka till Warberg och önskar ett stort lycka till med operationen och efterföljande rehab.