Onsdag
12 Feb 1 match
Lördag
15 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 2 matcher
Lördag
14 Mar 1 match
Söndag
15 Mar 1 match
Lördag
21 Mar 1 match

Inför Kalmarsund hemma!

18 december 2019 09:25
Herr

Ikväll är det dags för ny veckomatch på hemmaplan för herrlaget. Gästar gör före detta Warbergs-spelaren Simon Nilsson och hans Kalmarsund, just nu tabellåtta och på den sista slutspelsplatsen. Och det är ett Warberg som har revansch att utkräva på sig själva efter det senaste mötet lagen emellan!


Kalmarsund är ett av fyra lag som de två senaste säsongerna har tagit steget upp till SSL från den södra Allsvenskan. Som nykomling slutade man i fjol på en fin tiondeplats i tabellen och nu har man spänt bågen ordentligt och siktar på klubbens första slutspel någonsin. I dagsläget sitter man på den sista slutspelsplatsen, men både Jönköping och Linköping skuggar i tabellen.

Pratar man Kalmarsund så är det såklart omöjligt att inte nämna klubbens största affischnamn genom tiderna, Kim Nilsson. Efter några framgångsrika år i AIK och Grasshoppers (Schweiz) så vände landslagsmannen hem till moderklubben med uppdraget att spela upp klubben i SSL 2016. Nu är man där, och 31-åringen är fortsatt den spelare som ofta är tungan på vågen för sitt lag. 34 poäng har han gjort hittills i höst, och tillsammans med centern Tim Nyander och snipern Markus Johansson är detta en formation som Warberg verkligen får se upp med.

På backsidan hittar vi bland annat den tidigare Warbergaren Simon Nilsson. Den hårdskjutande 30-åringen representerade klubben 2008-2012 och hann bland annat med att spela både en SM-final och en Europacup-final i Warbergs färger. Simon är med sin fysik och attityd en stor och viktig del i Kalmarsunds försvarslinje.

Kalmarsund gjorde också inför säsongen ett riktigt tungt nyförvärv i den eftertraktade backen Tobias Lindström. Den offensiva 25-åringen har länge varit en av Allsvenskans absolut bästa spelare, och förväntningarna var skyhöga på honom inför SSL-debuten. I november blev han uttagen i den svenska landslagstruppen till Euro Floorball Tour, detta efter blott åtta matcher i SSL! Poängmässigt står han dock endast på 0+2 i SSL. Hittills är väl bäst att tillägga.

I Warbergs-lägret är det såklart mungiporna uppåt efter hemmasegern mot Visby förra veckan. Även om spelet lämnade en del övrigt att önska så blev det tre poäng vilket var det absolut viktigaste i just den matchen. Idag kan man lämna över favoritskapet till gästerna, återstår att se om det kan släppa en och annan nervknut.

Philip Subiabre saknas fortfarande i laguppställningen. Magnetröntgen visade att AC-leden i hans axel har fått sig en ordentlig smäll, och att benet har förskjutits en aning. Förhoppningen är att han skall kunna vara tillbaka någon gång i januari.

I bortamötet med Kalmarsund gjorde Warberg ingen bra match och det blev förlust med 4-10. Trots en tidig 2-0 ledning för Warberg så var det svängdörrar bakåt och skickliga Kalmarsund-forwards kunde göra flertalet mål på alldeles för enkelt sätt. Ikväll krävs en stabilare insats försvarsmässigt där man inte ger så stora ytor till Nilsson, Johansson och co.

Gör man det samtidigt som man kan vara effektiva framåt så finns alla chanser för nya poäng i Sparbanken Wictory Center!

Kan du inte vara på plats så sänds matchen på SSL Play med start 18.55. Länk till den sändningen hittar du här!