Onsdag
14 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Idag 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Inför playoff mot Lillån med Johan Astbrant

19 mars 2022 09:00
HERR

Grundserien är slut, all historia är oviktig och nu är det playoff! Här får du förutsättningar inför söndag och manager Johan Astbrants tankar inför match ett mot Lillån.


Warberg har för fjärde gången på lika många försök vunnit Allsvenskan södra. Efter ett tight race med framför allt Fagerhult Habo blev det till slut hela fem poängs marginal ner till västgötarna när serien kunde summeras. 17 segrar, tre oavgjorda och två förluster genererade 55 poäng, och är det facit man tar med sig in i kvalspelet mot världens bästa liga, SSL.

Ett kanske oväntat bra resultat med tanke på den spelaromsättning som var i somras plus att en ny ledarstab med ett helt nytt spelsätt har tillsatts. Nu är det dags för elddopet! Visa av erfarenhet från tidigare säsonger så vet dock de flesta att grundserie och kvalspel är helt skilda saker. Nu står mycket mer på spel, varje misstag blir mer kostsamt och nerverna kan ibland vara synliga utanpå matchtröjan.

Förutsättningarna inför Playoff 1 är solklara. Matchserien mot Lillån spelas i bäst av tre matcher, där Warberg i form av seriesegrare har hemmaplansfördel i match ett och och i en eventuellt tredje match. Speldatum är söndag 20/3 (i Varberg), onsdag 23/3 (i Örebro) och söndag 27/3 (i Varberg).

För tränarparet Johan Astbrant och Ludwig Bengtsson blir det här första gången man deltar i ett kval mot SSL. Astbrant har ju dock många års erfarenhet av liknande matcher från SM-slutspel, återstår att se om hans rutin från den typen av matcher kan vara till nytta för ett ungt Warberg. Och visst märks det på manager Astbrant att det är den här tiden på året han gått och längtat efter allra mest.

-Visst är det så. Det ska bli väldigt kul att spela utslagsmatcher där varje byte och varje duell blir mer avgörande. Nu börjar alla om på noll igen och där seriespelet egentligen inte betyder mer än att det gett oss bästa förutsättningar med att starta hemma i ett kokande SWC. Det ska bli intressant att se hur vårt system står sig i ett kval med högre krav på noggrannhet, och vi hoppas att det ska ge oss belöning i framtida framgångar. Det ska också bli intressant att se vilka spelare som fortsätter ligga på en hög nivå vid den här dignitet av match.

Lillån står på andra sidan, berätta lite om dina tankar om er motståndare?

-Lillån ska hyllas för sin fina prestation i serien både sett till förutsättningar men framförallt med tanke på deras tuffa start på säsongen. Ser man till spelet så ligger dem i en 2-1-2 där alla fem ligger på egen planhalva och där målet är att spela på motståndarnas misstag. Dem är starka i omställningsspelet. Spelar mycket på att deras bästa spelare ska slå ut sina motståndare och kan ibland bli en del risk med att bara kasta in bollen framför mål.

Vilka spelare i Lillån ska ni se upp lite extra med?

-Lillån har många spännande och bra spelare. Kollar vi till målvaktssidan så har Jonas Hammarström varit en av allsvenskans bästa målvakter över lång tid. Gillar deras backsida där dem har många med olika spetskompetenser. Tor Bornedal Samils med att slå ut linjer i spelet med boll och Simon Möller i sitt sätt att lösa svåra situationer. Framåt så skulle jag säga att Isak Palmén är navet (likt sin bror Simon i Linköping), väldigt avig i sitt sätt att spela. Martin Rönnklint är en spännande powerforward som liknar den gamla legenden Henrik Stenberg i Storvreta.

Hur har er träningsvecka sett ut, har ni mer anpassade träningar efter motstånd nu eller är det mest fokus på ert eget spel?

-Jag skulle säga en blandning. Självklart kollar vi över hur Lillån har spelat på slutet men också i matcherna mot oss. Annars skulle jag säga som vi gjort egentligen över hela säsongen, fokuserat på vårt spelsätt. Vi har implementerat ett nytt spelsätt och en ny träningsmetodik inför säsongen så därför har det varit stort fokus på oss själva. Vi vill driva matcherna och det ställer höga krav på spelarna och vi vill utmana spelarna att hela tiden få fatta svåra beslut, allt för sin utveckling.

Vad tror du blir det viktigaste för er som lag över den här matchserien och för att gå vinnande ur den?

-Varje match lever sitt eget liv och vi måste vara koncentrerade på att Lillån kan ha hittat på något nytt inför matchserien med tanke på att vi har två segrar mot dem under säsongen. Sedan gäller det att vi fortsätter spela med stort mod och att vi fortsätter med vårt attackspel. Sedan kommer alla en mot en dueller bli helt avgörande. Den som får segrare från flest av dessa kommer att sätta sitt lag i bäst situation för att få med sig ett bra resultat.

Hur är läget i truppen, är alla friska och krya inför söndag?

-Vi har haft en lite lurig vecka med med sjukdomar plus att en av våra nyckelspelare har dragit på sig en skada. Men vi hoppas att alla är tillbaka till söndag och får vara med och uppleva "examen" för säsongen!

En lite hemlighetsfull Astbrant, precis som sig bör inför den viktigaste matchen på säsongen hittills. Vi håller såklart alla tummar att truppen är fulltalig och redo på söndag.

Som en extra krydda till en redan intressant matchserie skall såklart nämnas att Lillån tränas av Warbergs förra tränare Anton Drake. Inför säsongen var det nog inte många som hade räknat med att han skulle stå i andra båset och försöka slå ut Warberg bara ett drygt halvår efter att han flyttat härifrån!

Vi hälsar såklart Anton och hans Lillån varmt välkomna tillbaka till Varberg och hoppas på en riktig innebandyfest med härlig inramning i Sparbanken Wictory Center på söndag! Har du inte bokat din plats i arenan ännu så gör du det på länken nedan.

Biljetter Warberg-Lillån Playoff 1

Kan du inte vara på plats så sänds matchen på Sportbladet. Kommentator: Kent Göransson Expert: Stefan Smedberg

Websändning Sportbladet