LIND

Stabil seger mot Lindås

6 november 2021 19:00
HERR

Det var resultatmässigt jämt efter två spelade perioder. På tavlan stod det 3-1 när den tredjeperioden startade. Då satte hemmalaget fart och kunde tillslut vinna västkustderbyt med 9-3.

Det var två jämna perioder i matchen mot Lindås, sett till resultatet på tavlan. Ett Lindås som vi precis innan matchen inte fått spelet helt att stämma denna säsong, sett till laget som de ställer upp. Som sagt gästerna hängde med i de två inledande perioderna, och sett till skott på mål var det efter två spelade perioder 13-8 med fördel för hemmalaget. Men vi tar det period för period.

Det var Markus Berntsson som inledde målskyttet denna lördageftermiddag. Direkt från utvisningsbåset springer Andreas Grønli direkt mot Lindås-kassen, och får en delikat passning av Bentsson som Stolt i Lindåsmålet räddar. Men returen trycker Berntsson in. Warberg vinner den första perioden med 1-0.

Men direkt i den andra så kvitterar Lindås. Dock dröjer det inte länge förens Simon Nilsson hittar nätet bakom Stotl för första gången i matchen, denna gång snyggt framspelad av Joel Birgersson. På tal om snygga framspel så är det precis vad Isak Stöckel gör till Simon Svenssons 3-1 mål. Gästerna är inte utan farliga inspel, men lugnet själv - Adrian Kodelja, ser till att tillsammans med de uppoffrande backspelet att hålla Lindås på ett behagligt avstånd.

I den tredjeperioden sätter Warberg fart. Inte ens en minut in i den tredje perioden kan Warberg utöka ledningen till 4-1 genom Simon Nilsson efter att ha brutit spelet på mittplan och klapp-klapp spelat med Birgersson. Drygt två minuter senare är det dags för samma Nilsson att göra kvällens tredje balja.

Strax efter det tar Lindås en timeout för Warberg har vuxit in som jättar i matchen. Dock kan Oliwer Olsson bara sekunderna efter timeouten göra sitt mål för säsongen.

Där efter får Lindås in en reducering, en även stopp på Warberg. Med drygt sex minuter kvar av matchen tar gästerna ut målvakten och spelar 6 mot 5, i hopp om att komma närmare. Men istället är det Joel Birgersson som kan, med 16.39 spelat, rulla in 7-2 i tom kasse. Inte ens när Grønli för andra gången i matchen sitter på utvisningsbänken lyckas gästerna näta. Istället är det Oliwer Olsson som driver upp bollen i ett tempo som lämnar Lindås spelarna chanslösa att hänga med på, Olsson passar in till Kongstad framför mål och 8-2 är ett faktum med 1.27 kvar att spela. För att punktera kvällen och göra sitt fjärde mål samt femte poäng för denna lördag sätter Simon Nilsson 9-2 i öppen kasse med 46 sekunder kvar att spela. Gästerna hinner att få in en reducering med fem sekunder kvar. Men denna kväll rådde de inte på de ljusblåklädda.

Isak Stöckel 0+1

Nästa hemmamatch spelar herrlaget den 21 november, då mot Höllviken klockan 16:00 i SWC.