Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Kent Göransson om säsongen som väntar

14 augusti 2020 11:36
Dam

Hemsidan tog sig till Sparbanken Wictory Center för att träffa damlagets nye tränare Kent Göransson. Kent som är ett välkänt namn för alla Warbergare i och med att Kent tränat vårt herrlag i olika omgångar. Nu har Kent valt att träna vårt damlag. Vi var nyfikna på vad skillnaden är att träna herrar och damer, hur träningen varit hittills och vad han tror om säsongen som helhet.


Först och främst Kent, hur har sommaren varit?

-Sommaren har varit magisk som helhet med en grym början, lite mindre bra väder och fantastisk så här långt in i augusti. Jag har såklart tagit mig friheten att spela en hel del golf som är ett stort intresse jag har vid sidan om innebandyn.

Härligt. Du har ju sedan tidigare tränat vårt herrlag och numera tagit klivet över till damerna. Vad skulle du säga så här efter några månader är den stora skillnaderna mellan att träna herrar och damer?

-Det är en bra fråga och jag måste säga att det inte är några stora skillnader men däremot en stor likhet. Det är människor vi jobbar med och alla människor är unika. Och då är det upptill oss att få ut så mycket som möjlighet av varje individ. Jag tror att välmående spelare vid sidan om planen, att känna meningsfullhet i en grupp ger möjlighet till bättre prestation på planen. Därför vill jag också känna människan bakom spelaren på ett bra sätt.

Ni är nu inne på er tredje vecka inomhus. Hur har det sett ut hittills?

-Hittills är jag väldigt nöjd. Som vanligt är det lite strul med boll i början och att hitta timing men undan för undan tar vi oss framåt. Vi har arbetat en del med vårt försvarsspel hittills och jag tycker det ser väldigt intressant ut.

Är det några spelare som klivit fram så här långt?

-Det är väldigt tidigt än så länge och vi har inte varit i matchsituationer förutom en egen internmatch så tids nog kommer jag säkert kunna svara på den frågan på ett bättre sätt.

Det är en del nyförvärv i år. Hur har det gått för dem?

-Mycket bra, där alla har visat att de är här för att stärka upp oss. Och dessutom har vi genom två nya rightare med Andrea Envall och Alice Bengtsson breddat upp vårt register ordentligt på den sidan.

Vad tror du annars om säsongen som väntar?

_-Jag är otroligt nyfiken på säsongen som kommer. Att vårt lag har potential står utom allt tvivel. Kan vi fortsätta arbeta lika hårt som vi startat säsongen, ja då kommer vi bli ett jobbigt lag att möta. _

På söndag är det dags för årets första träningsmatch då Pixbo står på den andra sidan. Tankar inför den matchen?

-Kul med match och tufft skulle jag säga. Jag skulle noga vilja påstå att Pixbo kommer vara den stora guldfavoriten i år med det laget de har. Dessutom har de fått in Eliasson i båset igen som tagit dem till guld tidigare. Så för oss gäller det att arbeta med de delar vi tränat på och känna att vi är på rätt väg. Det har som sagt sett bra ut på träningar och nu får vi testa det i ett litet skarpare läge. Det blir inspirerande.

Vilka träningsmatcher väntar sedan?

-Vi möter Göteborg på hemmaplan den 22:e augusti, likaså Kalmarsund den 30:e. Sen avslutar vi med Jönköping på bortaplan den 5:e september och Malmö hemma den 13:e september. Därefter ska vi efter några bra träningsveckor vara redo inför premiären hemma mot Lund.

Samtliga träningsmatcher kommer att genomföras utan publik. Skulle det komma förändringar gällande nuvarande ordningslag om max 50 personer så återkommer vi i våra kanaler.

Vi återkommer också med mer information ifall möjlighet ges att se någon av träningsmatcherna via webbsändning.