Visby
VIS

Tre tunga poäng i drama mot Visby!

13 december 2019 09:20

Med andan i halsen lyckades herrarna ta tre oerhört viktiga poäng i hemmamötet med Visby! Det var en jämn match där lagen följdes åt i målprotokollet hela vägen, och tungan på vågen för Warberg blev Anton Birgersson som sköt tre mål i sista perioden och fyra mål totalt i 8-7 segern.

Trots matchens vikt syntes det varken på Warberg eller Visby att mycket stod på spel inledningsvis. Båda lagen försökte framåt i första perioden och det var hemmalaget som gjorde det klart bäst. Man skapade ofta tryck mot Visbys försvar och endast en storspelande Rasmus Ekström stod i vägen för en hemmaledning. Trots gott om chanser stod det 0-0 efter tjugo spelade minuter.

I andra fick istället gästerna från Gotland en drömstart. Backen Filip Nilsson överraskade alla när han med en golfsving från kanten sköt 0-1. Detta mål öppnade upp matchen och var starten på en sorts följa John. Warberg kvitterade, Visby tog ledningen. Warberg kvitterade, Visby tog ledningen. Tre gånger om faktiskt innan andra perioden var slut och ställningen var 3-3 inför avslutande perioden.

Väl i tredje blev det öppna hav i både Warberg och Visbys försvar. Simon Svensson gav Warberg ledningen efter bara 26 sekunder och flyttade över pressen på gästerna för första gången i matchen. Det dröjde dock inte många minuter innan det var kvitterat, och detta när Robin Westergren satt utvisad för Warbergs del.

I mitten av perioden kom sedan ett litet ryck från Warberg. Kvällens hetaste hemmaspelare, Anton Birgersson, sköt två mål inom loppet av två minuter och där hoppades nog många att man skulle kunna spela på resultatet några minuter för att få Visby att börja chansa på slutet. Men, så blev inte fallet och mindre än två minuter senare tilläts Wilmer Viinamäki lirka in en 6-5 reducering när Warberg gick bort sig runt eget mål. Ytterligare ett par minuter senare upprepade sig historien. Warberg tog en tvåmålsledning när Simon Svensson volleysköt 7-5, men Visbys Andreas Jansson svarade nästan omgående och det var på nytt endast ett mål som skiljde lagen åt.

Med en och en halv minut kvar tog Visby time out och plockade sin målvakt för att satsa på en kvittering, men Warberg fick tag på bollen och lyckades vinna ett frislag i offensiv zon. Visby tog dock tillbaka bollen omgående men inte bättre än att ett felpass hamnade mitt framför ögonen på Anton Birgersson som sköt direkt och 8-6 var ett faktum. Klockan nu på 18.55. Visby hade trots detta inte gett upp, och man skapade faktiskt ett gäng farligheter innan ännu en reducering kom. Tommy Bolin gjorde sitt tredje för kvällen, men klockan hade tickat upp på 19.53 och Warberg kunde hålla ut de sista sju sekunderna.

8-7 slutade den gastkramande tillställningen och tre väldigt tunga poäng till Warberg!

Vill du se alla målen från matchen? Titta här!