Pixbo
PIX

Ny derbyförlust mot Pixbo

17 januari 2020 09:53

Inte heller vid tredje försöket den här säsongen lyckades herrlaget vara nära poäng mot Pixbo Wallenstam. 3-8 slutade mötet och återigen blev Warberg skoningslöst straffade när man gjorde misstag.

Säsongens tredje möte med topplaget Pixbo Wallenstam blev inte helt olik de två tidigare mötena. Siffrorna 2-8 och 4-8 blev denna gång 3-8.

Inför mötet med Pixbo låg det högst troligt i Warbergs matchplan att minimera risken för att åka på kontringar, då gästerna är ett av seriens allra bästa lag på just detta. Därför kan man säga att starten var minst sagt oönskad. Redan i första bytet hade man nämligen glömt detta och åkte på just det, en kontring. Istället för att spela rakt och ta avslut så sökte man en svår diagonalpass i offensiv zon och omställningen från Pixbo var blixtsnabb och effektiv. Martin Östholm blev frispelad centralt och prickade in 0-1 efter bara 47 sekunder.

Liknande var det vid Pixbos 0-2 och 0-3 mål, alltså snabba omställningar. Det tredje målet efter dryga 16 minuter är värt ett eget kapitel, även om det sved för Warberg. Jon Hedlund fångade ett skott från långt håll och kastade ut bollen till en fri Andreas Stefansson runt mittplan. Med bollen på backhand och strax utanför Warbergs avbytarbås drog han till med en golfsving som hade fått Tiger Woods avundsjuk. Träffen var klockren och en nästintill fullsatt Sparbanken Wictory Center häpnade när bollen satt stenhårt i bortre krysset. Ett till synes omöjligt avslut som bara var att applådera.

Med 0-3 i ryggen inför andra kom Warberg ut med ny energi. 1-3 kom efter bara 36 sekunder men det spelade mindre roll eftersom Pixbo tilläts göra mål nästan omgående efter tekningen. Warberg spelade nu bättre, men samtidigt låg Pixbo och lurade hela tiden. Efter drygt halva perioden kom en ny reducering. Alexander Johansson stod för en fin prestation när han trampade runt mål och hittade kvällens klart bästa Warbergs-spelare, Filip Erheden, på bortre stolpen. Filip som för övrigt häromdagen blev uttagen till ett breddläger för det svenska U19-landslaget. Sex minuter senare skulle också 3-4 komma, och det var en kopia på det föregående målet. Johansson med framspelningen, och Erheden för målet, från nästan identiska positioner. Här hade Warberg momentum, och många såg nog framför sig en rysare till tredjeperiod. Dock grusades de planerna ganska kort efter. Oskar Weissbach fick ostörd trampa in från högerkanten och lossa sitt vassa dragskott och då var Tobias Jernsand chanslös. 3-5 målet med fyra minuter kvar av andra blev periodens sista.

I tredje perioden såg det mest ut som att Pixbo låg och kontrollerade matchen och väntade på att få sätta spiken i kistan. Warberg försökte och försökte, men bollen ville inte in. Lite obeslutsamhet och oförmåga att trycka dit bollen blev den absolut största skillnaden. Mitt i perioden sköt Weissbach också 3-6, och där kändes matchen tyvärr död. Det spelade ingen roll att Warberg fick ett powerplay och plockade målvakten med dryga tre minuter kvar, Pixbo var för bra. 3-7 kom i tom kasse och 3-8 på ett frislag.

Nu får Warberg slicka såren snabbt, redan ikväll fredag sätter man sig på flyget till Gotland för ett minst sagt viktigt möte med jumbon Visby imorgon lördag. Tre poäng skiljer lagen åt inför matchen, och upp till Höllviken och Sirius som just nu ligger på säker mark är det två poäng för Warberg.