Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Intervju med Johanna Johansson

20 september 2017 18:21
Dam

En av de spelarna i damtruppen som varit med längst är Johanna Johansson. Vi passade på att ställa några frågor till henne.


Hej Johanna, du är en av våra mest rutinerade spelare och går in på din sjätte säsong i den blåa tröjan. Några särskilda minnen du plockar fram under den här tiden?

- Ja, det har blivit några år nu och jag har massor av bra, och ett par lite mindre bra, minnen. Från mitt första år här kommer jag framförallt ihåg kvalet, och då främst när vi mötte Sala hemma. Även om det inte slutade speciellt roligt så var det fulla läktare och riktigt bra stämning, något jag inte hade varit med om så många gånger innan det. Det var häftigt! Att förlora kvalet förra året mot Kalmarsund var riktigt tungt, behöver nog inte säga så mycket mer om det. Att vi någon månad senare får reda på att vi ska spela i SSL ändå ligger såklart högt på listan, och att vi där sedan vinner båda matcherna mot Kalmarsund var lite extra roligt. Sen självklart matchen mot Tyresö när det blev klart att vi klarar oss kvar. Jag kommer aldrig heller att glömma vår vinst mot Täby hemma förra säsongen!

Vad har du för egna mål efter debutåret i SSL förra året?

- Hålla mig skadefri och göra en hel bra säsong. Våga framåt och bli mer målfarlig, kan spela lite för ”safe” ibland.

Vad tror du om lagets möjligheter den här säsongen?

- Vårt mål är att gå till slutspel och det tror jag på att vi kan! Det visade vi inte minst nu i premiären mot IKSU.

Nu är seriepremiären avklarad. Dina tankar efter IKSU-matchen? - Jag har trots allt en go känsla efter den matchen! Vi har inte mött såhär bra motstånd på försäsongen och jag kände själv att det var svårt att veta hur vi låg till, men vi gör en riktigt bra match. Vi känner att vårt försvarsspel sitter, det som vi jobbat extra på inför den här säsongen, vilket känns skönt. Det var väldigt kul att spela och vi visar hur bra vi kan vara. Vi hade bra energi både på plan och vid sidan och det tar vi med oss nu till helgen!

Malmö står på tur nu på fredag, ett Malmö vi haft många tuffa fajter mot genom åren. Dina förväntningar på den matchen? - Jag förväntar mig en rolig match och lite tjuvnyp från Amanda Johansson då hon har lite att leva upp till efter förra matchen hemma mot Malmö.

Sedan match mot Telge på söndag. Vad vet du om nykomlingen?

- Inte speciellt mycket. Vi har mött dem ett par gånger i tidigare kval, men det var ju ett tag sedan så har ingen koll just nu. Vi kommer att gå igenom i veckan hur de spelar.

Lycka till i båda matcherna! - TACK!