Onsdag
14 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Idag 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Intervju Johan Dahlqvist

18 september 2017 10:43
Herr

Näste man på tur i att presenteras lite närmre är backen Johan Dahlqvist. Boråsaren som efter en utflykt i Göteborg nu har landat på känd mark för just Boråsare. Johan är en av få i truppen som har provat på allsvenskt spel tidigare, då han har erfarenhet från serien med både IBF Göteborg och FBC Lerum.


Hej Johan, och välkommen till Warberg! Som Boråsare, en inte helt ny bekantskap gissar jag?

-Hej! Tack så mycket. Självklart har man under åren tittat en del på Warberg och haft koll på ett det funnits en och annan Boråsare i laget.

Vem är Johan Dahlqvist, beskriv dig själv som person och innebandyspelare!

-Jag är driven, bestämd och framförallt lugn. Jag är väldigt mån om min omgivning och tycker att familjen är allt. Man ska ta vara på alla nära och kära. På plan vill jag alltid vinna. Trivs att ha mycket boll. Vill föra spelet bakifrån med min backpartner, följa med upp i banan och då och då lossa några dragare.

Du kom till Warberg från FBC Lerum, varför blev det just Warberg för din del?

-Stämmer, kommer från FBC Lerum efter att ha varit där i två säsonger. Två helt fantastiska säsonger med både med och motgångar. Fått vänner för livet och trivdes som fisken i vattnet. En fantastisk klubb. Jag valde Warberg för att jag framförallt fick ett väldigt bra och proffsigt intryck redan ifrån start. Det är en storklubb och det märker man. Faciliteterna, träningarna, allt. Jag är oerhört nöjd med mitt val och ser mycket framemot kommande säsong.

Många nya ansikten i laget, varav ditt är ett. Hur har ni fått ihop gruppen under sommarens alla träningspass?

-Jag tycker att gruppen känns väldigt stark ihop, många nya ansikten som du säger men det känns som att vi passar bra ihop. Det är ett bra go på träningarna och alla pushar varandra. Det är tufft på plan och mycket skratt i omklädningsrummet. Som det ska vara.

Vad hittar Johan Dahlqvist helst på när han är ledig från jobb och innebandy?

-När jag inte jobbar eller tränar gillar jag att spela lite padel och golf. Jag umgås mycket med mina vänner. Fiske är också en stor passion för mig, det är en fin känsla och åka ut på sjön. Det är oerhört rogivande.

Slutligen. Vi hoppas få se ditt skott många gånger i vinter, men finns det någon i laget som skjuter hårdare och i så fall vem?

-Ja! Robin Blåberg, det är det värsta jag sett. Både slagskott och dragskott, det är som vapen. Man blir rädd när han skjuter.

Fakta Johan Dahlqvist Ålder: 22 Moderklubb: Borås IBF Klubbfattning: Right

Kent Göransson om Johan Dahlqvist: ” Johan är en kraftfull back med ett mycket bra avslut. Det som jag tycker Johan har tagit till sig på ett bra sätt hittills är att vara aggressiv i försvaret samt viljan att alltid ta bollen framåt i banan”