MORA

Tre härliga poäng med hem från Mora

3 oktober 2021 19:06
DAM

Säsongens första trepoängare bärgades i Idre Fjäll Arena under söndagseftermiddagen när damlaget besegrade KAIS Mora. Ett hattrick av Andrea Envall och en stabil Hanna Svensson i kassen borgade vägen till segern. Läs vad tränare Stefan "Bagarn" Smedberg hade att säga efter matchen.

I Mora var det Warberg som tog tag i taktpinnen och i slutskedet av den första perioden drog hemmalaget på sig en utvisning. Då var Envall framme och kunde ta ledningen åt Warberg. Matchen gick till paus med 0-1 på tavlan.

I den andra perioden upprepade sig samma fenomen, Mora drog på sig en utvisning och framme var Envall. Dock blev inte lyckan långvarig för Mora reducerar endast 32 sekunder senare. Men Envall var inte klar för 35 sekunder efter Moras mål utökar Warberg sin ledning till 1-3 och målskytt återigen - Andrea Envall. Hattricket var fullbordat. Det blev ytterligare ett reducringsmål för hemmalaget men mer blev det inte. När 60 minuter var spelade så stod det 2-3 på tavlan och Warbergs första tre-poängare för säsongen var ett faktum.

Mellan stolparna hade Hanna Svensson det svettigt stundtals, skottstatisken i matchen blev 5-4, 11-6, 13-6 = totalt 29-16

Så här sa matchcoach "Bagarn" efter matchen:

-Efter två tuffa matcher fick vi äntligen jubla efter säsongens första vinst. Jag är otroligt stolt över tjejernas prestation idag. Tycker vi spelar ett stabilt försvarsspel och kan hålla Mora utanför oss den största delen av matchen. Tyvärr lyckas vi inte göra mål på dem spelvändningar vi skapar med vårt kompakta försvar, då hade matchen varit avgjord tidigare. Ett bra powerplay och en Andrea ”julmusten” Envall i högform lade grunden till segern. Tycker även det är väldigt roligt att se våra unga backar Maja, Amanda K. och Leffler stå upp på ett mycket bra sätt i en sådan viktig match. Till sist vill jag ge Hanna Svensson beröm. Efter den tuffa fredagskvällen går hon ut idag och visar varför hon nosar på en landslaget plats. Nu laddar vi för en bra träningsvecka inför Sirius till helgen

Se alla målen i highlightsen från matchen: KAIS Mora - Warberg IC