MAL

Seger i den andra matchen mot Malmö FBC.

29 augusti 2021 19:00
HERR

Det satt långt inne men tillslut så segrade herrlaget över Malmö även i den andra matchen och tog sig där med till omgång 3 i Svenska Cupen. Dagens match mot Malmö slutade 4-3.

Det var de skånska gästerna som tog ledningen i den första perioden, men det var annars Warberg som hade chanserna. Men bollen ville sig inte in bakom Sjöstrand i Malmö målet.

I den andra perioden var det återigen övertag Warberg som tillslut också kvitterade genom Edwin Körberg och även tog lendningen med drygt fem minuter kvar av den andra perioden. Efter två spelade perioden hade Warberg övertaget i skottstatistiken med 15-6. Ändå lyckas Adrian Kodelja i målet stå på huvudet med sina räddningar mer än en gång.

Den sista perioden blir en nervös tillställning för publiken i SWC där vinst är ett måste för avancemang vidare i Svenska Cupen. Kvittering till 3-3 kommer med fem minuter spelade. Och Warberg tar åter ledningen med dryga sju minuter kvar, men glädjen i hos hemmapubliken blir inte så lång för en kvittering kommer. Gästerna tar time-out och plockar målvakten, men Kodjela i Warbergsmålet gör ett utkast till Edwin Körberg som kan slå in bollen i tom bur.

Så här sa Warbergs assisternade tränare Ludwig Bengtsson efter matchen:

-Roligt med tävlingsmatch på hemmaplan. Svenska Cupen har ett spännande upplägg som gjorde att torsdagens resultat endast var ett spadtag. Malmö bjuder upp betydligt bättre idag. Vi är glada över att kunna stänga matchserien med två vinster och belöna oss med ett avancemang mot FC Helsingborg. Härligt att äntligen få ta emot vår härliga publik igen, de är otroligt viktiga för oss.

Skottstatistiken slutade: 20-10 (8-3,7-3,5-4)

Mål & assist i Warberg: Edwin Körberg 2+0 Isak Stöckel 1+0 Joel Birgersson 1+0 Mattias Kongstad 0+1 Nico Mutter 0+1 Zeb Johnsson 0+1 Adrian Kodelja 0+1

Nu väntar avancemang till omgång 3 där FC Helsingborg väntar. Matcherna kommer att spelas den 14 respektive 16 september. Mer information om dessa kommer.